Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ & ΣΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ


 
Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιήθηκε  στο επαρχείο Νάξου με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Γκούφα και του πολιτικού προϊσταμένου των υπηρεσιών του περιφερειακού διαμερίσματος Νάξου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες της περιφέρειας στο νησί και τα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Συζητήθηκαν το στεγαστικό ζήτημα, για το οποίο αποφασίστηκε η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε κτήρια όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες σε ένα κτήριο. Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης έδωσε εντολή στς τεχνικές υπηρεσίες του επαρχείου να στηρίξουν τεχνικά τα μικρά νησιά, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Αμοργό.

Στη συνέχεια ο  Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχείο Νάξου με τη συμμετοχή του δημάρχου κ. Μανώλη Μαργαρίτη και του προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Αντώνη Βουτσίνου.

Αναλύθηκε το θέμα του ΧΥΤΑ Νάξου, καθώς επίσης και των μικρών νησιών και το θέμα της αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του Αγίου Προκοπίου και Αγίας Άννας. Μάλιστα, ο κ. Μαχαιρίδης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε στα τα έργα να ενταχθούν στο πρόγραμμα περιβάλλοντος.

Επίσης, στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα του λιμανιού της Νάξου, για το οποίο υπάρχει κοινή πεποίθηση ότι ανεξάρτητα εαν υπάρχει προοπτική ένταξης σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί με τις απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις, έργο το οποίο έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ.

Ακόμη αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε το έργο του αεροδρομίου, υποδομή απαραίτητη για το νησί, και εκφράστηκε η άποψη να ανοίξει ξανά το κεφάλαιο αεροδρόμιο Νάξου. Τέλος, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι οι περιφερειακές υπηρεσίες στη Νάξο θα στηρίξουν το έργο του δήμου.


Την Κυριακή ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργου Γκούφα, επισκέφθηκε τη Δονούσα και είχε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Δονούσας.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος αλλά και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Επίσης, συζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας, προκειμένου να στηριχθεί τεχνικά και σε ότι αφορά τις μελέτες και σε ότι αφορά την επίβλεψη των έργων κάτι το οποίο βρήκε τη θετική ανταπόκριση του κ. Μαχαιρίδη.

Ακόμη, στη σύσκεψη συζητήθηκε το πρόβλημα του ΧΑΔΑ και το θέμα της δημιουργία ΧΥΤΥ στο νησί. Τέλος, έγινε ευρεία συζήτηση για τις υποδομές του πρωτογενή τομέα, όπως είναι η κατασκευή μικρού τυροκομείου και μικρού σφαγείου στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου