Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αρωγός ο Δήμος σε όσους δεν μπορούν ή δε θέλουν να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων

Κατά τη λαϊκή συνέλευση της 30ης Νοεμβρίου, αποφασίστηκε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να σταθεί αρωγός σε όσους δημότες αδυνατούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων και γι’ αυτό καλούνται οι δημότες να προβούν στις παρακάτω ενέργειες, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να προσφύγει κατά της ΔΕΗ, ώστε να αποφευχθεί η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
    Τα παρακάτω μέτρα αφορούν σε πρακτικές ενέργειες ώστε να απομονωθεί το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ και να αρνηθούμε την πληρωμή του.


1.      ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Α) Πληρωμή μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών, που έχουμε λογαριασμό.
 Ποια είναι η διαδικασία: Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Άλλες Συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και, τέλος, πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Ο τρόπος αυτός ισχύει ήδη και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα από όσους κάνουν άτυπο διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους με δόσεις.

Β)  Πληρωμή μέσω ΚΑΣ ( είναι τα μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα της ALPHA BANK και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ΑΤΜ με τη διαφορά ότι βάζουμε στο μηχάνημα μετρητά το ποσό που θέλουμε να πληρώσουμε.

Γ) Πληρωμή μέσω e-banking
Η διαδικασία είναι γνωστή για όσους πληρώνουν με αυτό τον τρόπο.

2.      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΗ ΔΕΗ
 Στη συνέχεια  με φωτοτυπία του αποκόμματος της συναλλαγής πηγαίνουμε στο Δήμο Νάξου (πρωτόκολλο) και συμπληρώνουμε υπεύθυνη δήλωση ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να εξοφληθεί το σύνολο του λογαριασμού μας, εκτός του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).
Στη συνέχεια ο Δήμος Νάξου θα καταθέσει μαζικά τις δηλώσεις αυτές στη ΔΕΗ.
Σε περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί να τις παραλάβει, τότε ο Δήμος θα  στείλει τις δηλώσεις με ομαδικό εξώδικο .

     Η Επιτροπή Αλληλεγγύης θα έρθει άμεσα σε επαφή με τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, προκειμένου να βρεθεί τρόπος καλύτερης εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων συνδημοτών μας και η αντίδραση απέναντι στην επιβολή παράνομων φόρων να είναι, όσο το δυνατό, μαζικότερη.
     Το έντυπο με τις οδηγίες και την υπεύθυνη δήλωση θα μπορούν να προμηθεύονται οι δημότες από την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, στο Πρωτόκολλο του Δήμου στη Χώρα και στο δημοτικό κατάστημα στο Χαλκί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου