Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2012 ενέκρινε κατά πλειοψηφία μεταξύ άλλων το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε πως οι πόροι που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια είναι περιορισμένοι, προσθέτοντας παράλληλα ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια να λυθούν σημαντικά προβλήματα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου που αφορούν στο τρίπτυχο νερά-λύματα-απορρίματα.

Είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός όπως δύσκολη είναι η κατάσταση της χώρας. Υπάρχουν προγράμματα που πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε, υπάρχει το ΕΣΠΑ που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται η εικόνα που παρουσιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πολύ καλύτερη από τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας. Δεν υπάρχει νησί που να μην εκτελείται κάποιο έργο. 342 -μικρά ή μεγάλα- έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Μαχαιρίδης διευκρίνισε ότι στόχοι της Περιφέρειας είναι να μην υπάρχει χρέος, να μην υπάρχει ανάγκη δανεισμού και να μην υπάρχει έλλειψη σε ότι αφορά τη λειτουργία της Περιφέρειας και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Επιπλέον, τόνισε πως η Περιφέρεια πρέπει να σταθεί αρωγός στη στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, επεσήμανε πως ο προϋπολογισμός Νοτίου Αιγαίου δίνει βαρύτητα σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Περιβάλλοντος και Κατάρτισης.

“Ο προϋπολογισμός κρίνεται υγιείς και θα επιτρέψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μην έχει αρνητικό πρόσημο στο τέλος του έτους, παρά τον περιορισμό των παρεχόμενων πόρων, τόνισε ο κ. Μακρυωνίτης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση στήριξης από πλευράς Περιφέρειας των μικρών νησιών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για:
-την τεχνική υποστήριξη από την ΠΝΑ για έργα που αφορούν τα μικρά νησιά
-την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ΕΣΠΑ του έργουΠρομήθεια μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίουκατασκευή συνοδών έργων
-την παραχώρηση της αρμοδιότητας από την ΠΝΑ προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την εκπόνηση μελέτης έργουΕπαρχιακής οδού Απεράθου Μουτσούνας.

Ακόμα, εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Χάλκης για το έργοΠρομήθεια Αφαλάτωσης Χάλκης και συνοδών έργων, καθώς και η υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων Κουφονησίου και Κάσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου