Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Την έγκριση της για την προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση του Πιλοτικού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ανάφη και τη Χάλκη έδωσε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε χθες με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Στον εγκεκριμένο εξοπλισμό περιλαμβάνονται οικιακοί κομποστοποιητές, κομποστοποιητής συνεχούς λειτουργίας για καταστήματα εστίασης, κάδοι ανακύκλωσης, κοντέινερς αποθήκευσης, ειδικός συμπιεστής ανακυκλώσιμων υλικών και press container.


Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος έχει προβλεφθεί και η ουσιαστική μείωση των παραγόμενων σκουπιδιών με την προμήθεια δύο μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού, κάτι το οποίο θα συντελέσει στη μείωση της χρήσης  πλαστικών μπουκαλιών στα συγκεκριμένα νησιά. Ήδη πολλοί δήμοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να ενταχθούν σε αντίστοιχες πρωτοποριακές δράσεις, που αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και τη διακήρυξη για το έργο δημιουργίας της τουριστικής ταυτότητας (destination brand) των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Όπως επεσήμανε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέσποινα Διακοσταυρινού, “θα πρέπει αναγνωρίζοντας το έργο που έχει γίνει έως σήμερα, να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες τουριστικές ανάγκες και να εξελιχθούμε”.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι δημοπρατήσεις σημαντικών έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στα νησιά της Περιφέρειας, καθώς και δράσεις Κοινωνικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου