Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη στη Σύρο



Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο, με αντικείμενο την πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων.
Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Γιώργος Πουσσαίος και Τζώρτζης Μακρυωνίτης, καθώς και οι διευθυντές της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, του Περιφερειακού Ταμείου, των Τεχνικών Υπηρεσιών, Σχεδιασμού και Οικονομικών, είχε στόχο τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών έτσι ώστε έως το τέλος του έτους να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο των πόρων που αφορούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Για τον λόγο αυτό, δεν θα χορηγηθεί καμία άδεια υπαλλήλου στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Επίσης, εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία κάθε έργου ξεχωριστά, διαδικασία η οποία έχει πραγματοποιηθεί και στη Ρόδο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στην ωρίμανση των φακέλων στον τομέα των αφαλατώσεων και κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για την έκδοση υπουργικής απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, παραλίας, συνεχόμενου ή παρακείμενου θαλάσσιου χώρου και πυθμένα για την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης μονάδων αφαλάτωσης.

Ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Πουσσαίο και κ. Μακρυωνίτη, για τα θέματα που απασχολούν την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων. Συζήτησαν -μεταξύ άλλων- και την προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων και εξετάστηκε η δυνατότητα υλοποίησης καμπάνιας με σύνθημα “παράγουμε τοπικά στα νησιά, καταναλώνουμε περιφερειακά στο Νότιο Αιγαίο”, συνεχίζοντας τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια στον τομέα της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου