Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου – Γ. Μαχαιρίδης: Άνισος ο αγώνας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και στην ασυνειδησία του ανθρώπου


Στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Σουλά στο νησί της Ρόδου, βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο.  
Ο τρόπος εκδήλωσης και επέκτασης της πυρκαγιάς, που περιορίστηκε έγκαιρα λίγες ώρες αργότερα, προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό του Περιφερειάρχη που κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, και όχι μόνο.

«Το σημερινό συμβάν καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν “ανύποπτες στιγμές”» – δηλώνει ο κ. Μαχαιρίδης, τονίζοντας πως στην προσπάθεια προστασίας του φυσικού μας πλούτου «έχουμε απέναντί μας, πέρα από τα φυσικά φαινόμενα, και την ανθρώπινη επιπολαιότητα και ασυνειδησία».

«Να γιατί ο αγώνας είναι άνισος και απαιτείται γενική επιφυλακή και κινητοποίηση», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, συγχαίροντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όσους συνέδραμαν το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου