Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου – Γ. Μαχαιρίδης: Να μεταβιβαστούν στις Περιφέρειες οι αρμοδιότητες για την Χωροταξία και το Περιβάλλον



Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, που συνεδρίασε υπό την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης και του προβληματισμού που εκφράστηκε σχετικά με Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και τα Ειδικά Χωροταξικά για τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία κλπ., ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ζήτησε να γίνει αξιολόγηση των Σχεδίων με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, ώστε η Χωροταξία να συνδεθεί με την πραγματική Ανάπτυξη.
Ο κ. Μαχαιρίδης έθεσε ξανά το θέμα αρμοδιοτήτων, θέτοντας το ερώτημα: «πώς θα σχεδιάσουν οι Περιφέρειες χωρίς αρμοδιότητες που αφορούν, για παράδειγμα, στον τουρισμό και στην ανάπτυξη;».
Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του, ότι «εδώ και τώρα πρέπει να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες, που δεν προσκρούουν στο Σύνταγμα, και είναι κρίσιμες για την άσκηση πολιτικής στους τομείς της Χωροταξίας και του Περιβάλλοντος».
ΑΥΡΙΟ, ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων και την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου