Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κοινές δράσεις Περιφέρεια και Επιμελητήριο



Στη Ρόδο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, αφού ολοκλήρωσε έναν ακόμα κύκλο επαφών στη Σύρο, στο πλαίσιο των οποίων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο και συνεργάτες του.
Στη συνάντηση, που συμμετείχε και ο εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού στις Κυκλάδες, περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Γρυπάρης, συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία και η ενοποίηση δράσεων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από τη στιγμή που θα υπηρετείται ο κοινός στόχος για προώθηση, ανάδειξη και στήριξη των τοπικών προϊόντων.

Η συνεργασία αυτή μπορεί να πάρει μορφή μέσα από τη συμμετοχή σε σχετικές  εκθέσεις, όπως και στην ετήσια Έκθεση Χειροτεχνίας στην Κρεμαστή της Ρόδου, όπου τα τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου θα συνδυάζονται με την παραδοσιακή κουζίνα και γαστρονομία.
«Η ποιότητα είναι η προστιθέμενη αξία των τοπικών μας προϊόντων», τονίστηκε στη συνάντηση, με τους κ. Παμπάκα, Γρυπάρη και Ρούσσο να συμφωνούν πως η όλη προσπάθεια πρέπει να συνδέεται ευθέως με τον πολιτισμικό πλούτο των νησιών μας.
Για την επιτυχία του εγχειρήματος ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ντόπιων παραγωγών, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός δικτύου, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, όπως η τηλεδιάσκεψη.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επαφές με τους ιδίους τους παραγωγούς των νησιών μας, όπως συνέβη προ ημερών και στο Μανδρικό της Ρόδου, όπου παρουσία και του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, ο κ. Σωτήρης Παμπάκας με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν διάφορα θέματα, όπως τα έργα βελτίωσης των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, αλλά και τεχνικά ζητήματα που έχουν σχέση με ασθένειες που απειλούν την παραγωγή.
Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης, «επιβεβαιώνεται η προσήλωσή μας στο πρόγραμμα “ο γεωπόνος κοντά στον αγρότη”, ώστε να υπάρχει ουσιαστική βοήθεια στο έργο των ντόπιων παραγωγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου