Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν


Με την εκπρόσωπο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force for Greece) στην Αθήνα, Ζορζέτα Λάλη, και άλλα στελέχη της Ομάδας θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη (17/1) το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Κατά τη συνάντηση θα διερευνηθούν τρόποι και μέσα τεχνικής υποστήριξης της Περιφέρειας, με βάση ανάλογες εμπειρίες και καταστάσεις που επικρατούν σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον κ. Μαχαιρίδη θα ζητηθεί η παροχή τεχνογνωσίας και ουσιαστικής αρωγής για την επίλυση προβλημάτων κυρίως στους τομείς της υγείας και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, όπως επίσης και σε περιβαλλοντικά ζητήματα (νερά, λύματα, απορρίμματα).

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με την κα Ζορζέτα Λάλη αποφασίστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝΠΕ, όπου η εκπρόσωπος του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες της χώρας για το ρόλο και την αποστολή της Ομάδας Δράσης στη χώρα μας.

Η κα Λάλη αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κρίνοντας και αυτή ότι μια ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Μαχαιρίδη θα είναι χρήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου