Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

«Ανάδειξη Υποψηφίων Βουλευτών»


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ενότητα οι εργασίες της Εθνικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης και οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου Προέδρου του Κινήματος. με την λαϊκή, μαζική, δημοκρατική διαδικασία, επανιδρύουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνική μας βάση, με το λαό της παράταξης.
Από την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 αρχίσαμε !
Με απόφαση του Προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε  Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΕΕΕΑ) με ευθύνη το σχεδιασμό και το συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας.
Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:
1.       Κατάθεση υποψηφιοτήτων

Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου (ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής  Επιτροπής.
(Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ είναι αναρτημένα τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ.)
2. Με τον ίδιο τρόπο (μέσω Διαδικτύου: ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.
 3. Κάθε υποψήφιος καταθέτει στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωση "πόθεν έσχες"  κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, χρησιμοποιώντας τα σχετικά έντυπα (57 και 240Α – 240Ζ) που είναι αναρτημένα στον ιστοχώρο της ΕΚΑΠ.
  1. Κριτήρια Ανάδειξης
Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας,  στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, αξιολογούνται  τα παρακάτω κριτήρια:
-          το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, η κοινωνική αποδοχή και καταξίωση
-          η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική
-          η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.
-          η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών
-          η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης
-          η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν

 Με απόλυτο σεβασμό στην εκλογική νομοθεσία, αλλά και σε όλους τους  κανόνες δεοντολογίας, καθώς και στις απόψεις των πολιτικών μας αντιπάλων θα διεξάγουμε μια προεκλογική εκστρατεία ήθους, ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.
Περισσότερες λεπτομέρειες μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.pasok.gr
και στα τηλέφωνα της  ΝΕ.ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 22810-84100 fax 22810- 83363

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου