Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, με την αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά


     Κατόπιν αιτήσεως του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που έχουν ανακύψει στη διοίκηση των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων, μετά την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), ορίστηκε συνάντηση για σήμερα, Πέμπτη 29/12/2011, στις 12:00 το μεσημέρι, στο γραφείο της αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών, κ. Φώφης Γεννηματά.

     Τον Δήμαρχο πλαισίωσε αντιπροσωπεία από τις Μικρές Κυκλάδες, αποτελούμενη από τους: Κατερίνα Συμιγδαλά, αντιδήμαρχο Κουφονησίου, Αντώνη Κωβαίο, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Κουφονησίου, Γιώργο Γρίσπο, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας και Δημήτρη Πράσινο, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Δονούσας.
     Η συζήτηση με την κα Υπουργό διεξήχθη σε καλό κλίμα, χωρίς ωστόσο να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα της τοπικής αντιπροσωπείας, καθώς η κα Υπουργός δεν ήταν πλήρως ενημερωμένη για τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση. Ωστόσο, τόνισε ότι θα πρέπει τόσο τα ερωτήματα όσο και τα αιτήματα των διοικήσεων των μικρών νησιών να κατατεθούν εγγράφως προς το Υπουργείο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο προς κατάθεση τροποποιητικό του «Καλλικράτη» νομοσχέδιο, που θα κληθεί να συζητήσει η Ολομέλεια της Βουλής στις 15 Ιανουαρίου 2012.
     Ο Δήμαρχος, γνωρίζοντας κατ’ ουσίαν  και σφαιρικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη διοίκηση των νησιών, λόγω των κενών του «Καλλικράτη», δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις του Δήμου, ώστε το νέο νομοσχέδιο να αναγνωρίσει την ύπαρξη των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων και να δώσει τέλος στις όποιες δυσλειτουργίες είχε προκαλέσει ο βασικός νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου