Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ρίχνει όλα τα όπλα στον πόλεμο για να σωθεί το κεφάλαιο.
Κορύφωση της τρομοκρατίας και των εκβιασμών προμηνύει η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση

Με το δημοψήφισμα η κυβέρνηση επιχειρεί ελιγμό απέναντι στην λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική της, που μπορεί και πρέπει να ανατραπεί, με ακόμα πιο μαζικούς και οργανωμένους ταξικούς αγώνες. 

Σε ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό των λαϊκών στρωμάτων, που από την πλευρά της αστικής διαχείρισης φανερώνει τις δυσκολίες που συναντά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα, κάτω από την έντονη λαϊκή πίεση, προχώρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση (νέο μνημόνιο), που οδηγεί σε ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

  Ο ίδιος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, θέλοντας να εξασφαλίσει ότι κυβέρνηση και κόμμα θα κλιμακώσουν ενιαία και συντονισμένα την επέλασή τους ενάντια στο λαό.

 Στόχος της κυβέρνησης είναι:

α) Να επιδιώξει μέσω του δημοψηφίσματος και κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας να υφαρπάξει το «ναι» του λαού - για λογαριασμό του συνόλου της άρχουσας τάξης - και να το χρησιμοποιήσει σαν «νωπή εντολή» για την παραπέρα εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων.

β) Να εκτονώσει τη διογκωμένη λαϊκή δυσαρέσκεια, να βάλει με κάθε τρόπο εμπόδια στην οργανωμένη πάλη, προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο για να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Συγχρόνως, να προωθήσει τη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύει και περιέχει σφαγιαστικά μέτρα.

γ) Να διαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό και να ενισχύσει τα σενάρια συγκυβέρνησης, ενόψει των γενικότερων διεργασιών που γίνονται ανάμεσα στα αστικά πολιτικά κόμματα. Ο πρωθυπουργός πρότεινε χτες να υπάρξει ένα ελάχιστο πλαίσιο «εθνικής» και προγραμματικής «συνεννόησης» ανάμεσα στα κόμματα για την επόμενη μέρα των εκλογών, όποτε και αν γίνουν.


ΝΑΞΟΣ, 1-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου