Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

1η θέση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε άλλη μια διάκριση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.
Με τη συστηματική και συλλογική δουλειά που έγινε στο σχολείο μας και κατά την περσινή χρονιά, το σχολείο μας έλαβε άλλη μια πανελλήνια διάκριση: 
 
Στο πλαίσιο του   με θέμα: 
«Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας»,  ο δικτυακός τόπος που δημιουργήσαμε με θέμα: "Παραδοσιακά και Νέα Παιχνίδια στο Προαύλιο" (http://1dim-naxou.kyk.sch.gr/paixnidi.htm), έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (1η θέση) στην κατηγορία του (Σχολική Ζωή) και τη 2η υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες διαγωνιζόμενων δημοτικών σχολείων (ανάμεσα σε  25 συνολικά συμμετοχές). Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ήταν μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής συνθετικής εργασίας, που υλοποιήθηκε στο διαδίκτυο και στην τάξη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάθαμε να παίζουμε παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου και εκτός σχολείου με στόχο τη βελτίωση του σχολικού κλίματος και την εξάλειψη των συγκρούσεων του διαλείμματος.

Όλο το φωτογραφικό υλικό και οι πληροφορίες για τα παιχνίδια αναρτήθηκαν δημιουργικά στο δικτυακό τόπο http://1dim-naxou.kyk.sch.gr/paixnidi.htm, ο οποίος μας κατέστησε"πρεσβευτές" του τόπου μας. Η διάκριση αυτή δικαίωσε πλήρως τη διαδικασία και  το αποτέλεσμα  της άψογης συνεργασίας εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Το δικτυακό τόπο δημιούργησε ο Κων/νος Κλουβάτος σε συνεργασία με τους μαθητές της περυσινής ΣΤ΄ τάξης. Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν επίσης οι μαθητές των περυσινών Ε΄,  Στ΄, Α΄1 και Β΄ τάξεων και  οι δασκάλες των τάξεων Ατσαλίνου Παρασκευή, Λυκουροπούλου Δέσποινα, Λυκουροπούλου Εμμανουέλα και Κώτσου Μαρία, αντίστοιχα. 
Για το διαγωνισμό βλέπε http://diagonismos2011.com και για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού βλέπε http://diagonismos2011.com/docs/telika_apotelesmata.xls. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την ανακοίνωση του επάθλου.
 
Με εκτίμηση
Κλουβάτος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου