Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας μονάδων αφαλάτωσης – Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής μονάδων αφαλάτωσης στα άνυδρα του Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτης Χατζημιχάλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Νίκος Μπάρδης και εκπρόσωποι του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ο προγραμματισμός των ενεργειών που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε, το ταχύτερο δυνατόν, να εκπονηθεί το σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων.
Η ΕΥΔΑΠ Νήσων αναλαμβάνει την ευθύνη επεξεργασίας των φακέλων, σχετικά με την εκπόνηση των μελετών και τις αδειοδοτήσεις, με σκοπό αρχές του επόμενου χρόνου να δημοπρατηθούν οι μονάδες αφαλάτωσης.

Σε επόμενη σύσκεψη, θα εξεταστούν οι προγραμματικές συμβάσεις που έχουν συνάψει μικρά νησιά με την ΕΥΔΑΠ για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επεξεργασίας του νερού και των λυμάτων, προκειμένου να συνταχθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, σύμφωνα με τα όσα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου