Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χρεοκοπούν το λαό με φορολογικό αμόκ


 «Το κυβερνητικό φορολογικό αμόκ αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν είναι προσωρινή και θα κλιμακώνεται χωρίς ημερομηνία λήξης. Η πρωτοφανής δραστική μείωση του αφορολόγητου οδηγεί σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που φθάνει και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται να φορολογηθούν ακόμα και για πάγια έξοδά τους, όπως το νοίκι που πληρώνουν. Καλούνται να πληρώσουν φόρους χαμηλοσυνταξιούχοι των 400 ευρώ μηνιαίως, άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν με εισοδήματα χαμηλότερα ακόμα και από τα επίσημα όρια της φτώχειας.


Η βάρβαρη κυβερνητική φοροεπιδρομή επιβάλλει την υποχρεωτική κατανάλωση του λαϊκού εισοδήματος που μειώνεται. Θεσπίζει την υποχρέωση καταβολής αποδείξεων που φθάνουν στο 50% του εισοδήματος. Πρόκειται για πρόκληση άνευ προηγουμένου, που κινείται όμως ξεκάθαρα με την ταξική τοποθέτηση της κυβέρνησης: Οι εργαζόμενοι πρέπει να διαθέτουν τα στοιχειώδη, απλά για να ξανάρχονται στη δουλειά. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να επιστραφούν στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές...

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, μετά την προκλητική μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, μελετά την περαιτέρω μείωση της φορολογίας του. Ήδη προαναγγέλλονται ειδικές ζώνες - φορολογικοί παράδεισοι για το μεγάλο κεφάλαιο, όπου η φορολογία των κερδών θα είναι ακόμα περισσότερο μειωμένη και δεν θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση θέλει να πείσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Όμως τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Η χρεοκοπία των εργαζόμενων είναι εδώ. Τα κυβερνητικά μέτρα επίθεσης στα εισοδήματα των εργαζόμενων θα συνεχιστούν με στόχο να επιτευχθεί η δημοσιονομική βελτίωση και η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Αυτή η πολιτική είναι ο μονόδρομος για τα μονοπώλια. Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο, που σήμερα φορολογείται με λιγότερο από 2,8 δισ. ευρώ ετησίως, όταν τα συνολικά φορολογικά έσοδα ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ. Να φορολογηθούν πραγματικά και άμεσα οι εφοπλιστές, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη, να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Να αυξηθεί η φορολογία της πραγματικά μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Κανένας φόρος για οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξημένο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Το μόνο χρέος του λαού είναι να σηκώσει το κεφάλι, να παλέψει για τα δικαιώματα και το δίκιο. Κάθε συνειδητός λαϊκός άνθρωπος έχει ευθύνη να αρνηθεί να πληρώσει τα άδικα χαράτσια, να παρεμποδίσει την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων. Να πάρει μέρος στον οργανωμένο εργατικό - λαϊκό αγώνα στους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες για να διαμορφωθεί η ισχυρή λαϊκή συμμαχία των εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας, των γυναικών, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία».
ΝΑΞΟΣ 29-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου