Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Τοποθέτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 18-11-2011 στο 2ο θέμα: «Λήψη απόφασης σχετικά με την είσπραξη από την Δ.Ε.Η. Α.Ε. του ειδικού τέλους έκτακτης εισφοράς Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011.»


 
κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι,
ακούγονται εδώ διάφορα πράγματα, η βασική κατεύθυνση απ’ ότι βλέπω είναι το νομικό πλαίσιο που υπάρχει, και δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του κ. δημάρχου ότι θα κάνουμε βέβαια ό,τι μπορούμε αλλά υπάρχει βέβαια και ο νόμος ή που χαρακτηρίζει σαν «λεονταρισμούς» που πιθανόν, όπως λέει, να κρύβουν πίσω «λαϊκισμούς- λαϊκίστικη πολιτική» τις απόψεις άλλων φορέων είτε πολιτικών είτε φορέων απλών για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που συζητάμε.

Μιλάτε για μια νομικίστικη αντιμετώπιση. Ποια νομική αντιμετώπιση, αλήθεια;


Αυτοί οι νόμοι που υπάρχουν και  μπαίνουν (ψηφίζονται) κάθε μέρα είναι νόμοι που υπερασπίζουν το δίκιο του κόσμου; Είναι νόμοι που λαμβάνουν υπόψη την κατάστασή του; και οι εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής της νομικής και της εκτελεστικής λειτουργίας του κράτους σ’  αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν. Πριν από λίγες μέρες στην Καλαμάτα όπου προσέφυγαν δικαστικά για το θέμα αυτό κάποιοι ενδιαφερόμενοι είπατε ότι δικαιώθηκαν. Χτες  όμως στις ειδήσεις από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομικών υπήρξε αντίδραση στην απόφαση. Για ποια δικαιοσύνη, λοιπόν, μιλάτε και για ποιους νόμους;
Οι νόμοι και η δικαιοσύνη αυτού του κράτους δεν είναι για τον εργαζόμενο κόσμο, είναι οι νόμοι και η δικαιοσύνη που επιβάλλει η πλουτοκρατία άσχετα μέσα από ποιο πολίτευμα έχει κάθε φορά να την υλοποιεί και να την ασκεί. Ζούμε πραγματικά τη δικτατορία των μονοπωλίων που εκφράζεται με τη συγκεκριμένη σήμερα  μορφή πολιτεύματος.
κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι,
Τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα έχουν ρίξει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των νέων, σε τέτοιο σημείο που με δυσκολία πλέον χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες επιβιώνουν και καλύπτουν στοιχειωδώς τις βασικές ανάγκες τους.
Η κλιμακούμενη φοροεπιδρομή με το «Τέλος επιτηδεύματος», τις «εισφορές αλληλεγγύης» τα νέα χαράτσια στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η ανεργία, οι απολύσεις, η εργασιακή εφεδρεία κ.ά, χτυπάνε βίαια την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους, τη νεολαία μας.
Η αντιλαϊκή αυτή λαίλαπα έχει φέρει σε απόγνωση και τα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου μας.
Η πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και των κομμάτων της  ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της πλουτοκρατίας και η νέα κυβέρνηση του «ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-του φασιστικού ΛΑ.ΟΣ και όσων της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, θεσπίζουν νόμους και παίρνουν μέτρα που κυριολεκτικά τσάκισαν και τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα υποχρεώνοντάς τα να πληρώνουν την κρίση της πλουτοκρατίας.
Νόμιμα, σήμερα οι καπιταλιστές να έχουν 600 δισ. στην Ελβετία, πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου. Με νομικίστικα τερτίπια και διαδικασίες 6.000 επιχειρήσεις να χρωστάνε 31 δις σε φόρους. Νομιμότητα είναι για την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι εφοπλιστές να πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2011, ενώ έκαναν παραγγελίες 5 δις ευρώ για κατασκευή πλοίων στο εξωτερικό. Η επιδότηση και επιχορήγηση επιχειρήσεων και μονοπωλιακών ομίλων με ζεστό χρήμα μέσα από το ΕΣΠΑ
      Θεωρούν νόμιμο να χρηματοδοτούν απλόχερα τους καρχαρίες του πλούτου και να ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, γιατί το απαιτεί το ΝΑΤΟ.
Νόμιμο γι΄ αυτούς είναι την κρίση να πληρώσει ο λαός και να τον παραδώσουν εξαθλιωμένο και χειροπόδαρα δεμένο με μεσαιωνικές συνθήκες στις επενδυτικές ορέξεις των μονοπωλίων.
Αυτά εξυπηρετεί και το χαράτσι του επιβάλλεται στις λαϊκές οικογένειες μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αυτή τους τη «νομιμότητα» δεν έχουμε μονάχα το δικαίωμα, αλλά και το χρέος να την  ανατρέψουμε και να εδραιώσουμε  τη νομιμότητα της λαϊκής πλειοψηφίας.
Προτείνουμε λοιπόν στο δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε κάθε δημοτικό σύμβουλο να ψηφίσει την πρότασή μας που είναι:
1.       Να συγκαλέσει μέχρι την Τετάρτη 23-11-2011 σε συγκέντρωση τα σωματεία και τους συλλόγους  που εδρεύουν στο Δήμο μας για συντονισμό δράσης.
2.       Να  ψηφίσει το παρακάτω ψήφισμα 

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, αγρότη, μικρό επαγγελματία, που αρνείται να πληρώσει τα φοροχαράτσια, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει.
Σε αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία, κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, παράλληλα, στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και για υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν.
3.       Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Η πρότασή μου να μπει σε ψηφοφορία.
Η Δημοτική Σύμβουλος
          Ευδοκία Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου