Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ


Αγρότη, αγρότισσα
«Στις 19 Οκτώβρη αφήνουμε τα χωράφια μας και βγαίνουμε στις πλατείες, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, όπου μπορούμε. Γενικός ξεσηκωμός, η μέρα αυτή να γίνει σταθμός και αφετηρία για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες, με τη συμμετοχή και της αγροτιάς. Μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, κατά της βάρβαρης και άγριας αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.
Kαλούν τους μικρομεσαίους αγρότες να πληρώσουν τα κυβερνητικά φορολογικά χαράτσια σε μια περίοδο που η ΚΑΠ της ΕΕ, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, έχουν κατασπαράξει και συρρικνώσει το αγροτικό εισόδημά. Οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα, οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, το κόστος παραγωγής διογκώνεται. Τα τελευταία μέτρα είναι ακόμη πιο εξοντωτικά:

 Με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή της χρονιάς, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και οι φτωχοί γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, πάνω από το 90% και οι οποίοι μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από την άμεση φορολογία. Γιατί την έμμεση το 23% του ΦΠΑ την πληρώνουν ακόμη και αν δεν έχουν.
Με τη φορολογία στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καλούνται οι φτωχοί άνθρωποι των χωριών - κι ανάμεσά τους οι συνταξιούχοι των 300 - 400 ευρώ του ΟΓΑ - να πληρώσουν βαρύ χαράτσι για το μικρό σπίτι που έκτισαν με χίλια ζόρια και μεγάλα χρέη.
Με τον πρόσφατο νόμο για τα αυθαίρετα, οι αγρότες και οι άλλοι κάτοικοι της υπαίθρου, εκβιάζονται να πληρώσουν βαρύ χαράτσι, επειδή τα σπίτια τους, αλλά και οι αγροτικές αποθήκες που υπάρχουν στα οικόπεδά τους, χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, δεν έχουν στα χέρια τους οικοδομικές άδειες και άδειες αλλαγής χρήσης.
Μαζί με τα νέα, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και παλιότερα χαράτσια, όπως:
 Οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ.
Η αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, που θα γίνει "βαρύ τσεκούρι", ιδιαίτερα για τους αγρότες, από τον Οκτώβρη του 2012, με την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Θα ανεβάσει το κόστος παραγωγής και θα φέρει νέα ακρίβεια που θα "φάει" το συρρικνούμενο λαϊκό και αγροτικό εισόδημα.
 Το βαρύ τίμημα για τις αδειοδοτήσεις των γεωτρήσεων, για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.
Να αντιδράσουμε
Εχουμε ατομική ευθύνη. Πρέπει να αντιδράσουμε και να δράσουμε ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας και σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας. Είναι καθήκον πατριωτικό ο γενικός ξεσηκωμός, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που βάζουν πλάτη για να ληστεύεται ο κόπος και ιδρώτας μας, ο πλούτος που παράγουμε και τον λυμαίνονται για να αυγατίζουν τα κέρδη και προνόμιά τους. Μην τους αφήσουμε, φτάνει πια.
Το ΠΑΜΕ σε καλεί με οργανωμένο τρόπο, εσένα που αγωνίζεσαι, με νύχια και με δόντια, για την επιβίωση, να μην πληρώσουμε τα χαράτσια, ν' αντισταθούμε, με όλες τις δυνάμεις μας, με όλες τις μορφές πάλης, στην ΚΑΠ και στη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Γι' αυτό ο αγώνας μας πρέπει να έχει προοπτική, να πιάσουν κόπο οι θυσίες μας. Παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

                                                                                                                           ΠΑΜΕ
                                                                                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου