Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Άλλο ένα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής
Στόχος τους: Το μυαλό και η ψυχή

Άλλο ένα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής ανασύρεται από το κυβερνητικό οπλοστάσιο, αυτό της ναρκω-καταστολής. Αναμενόμενο, καθώς τουλάχιστον εδώ και δύο δεκαετίες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΝΔ παλεύουν με νύχια και με δόντια («πρόταση νόμου των 5» κ.ά.) να νομιμοποιήσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, πρώτα απ' όλα στις συνειδήσεις μας.
 Σήμερα, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για διανομή κρατικής «πρέζας» από νοσοκομεία, φαρμακεία, το παζλ της υποτιθέμενης «αντιναρκωτικής» πολιτικής «δένει» με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προωθεί την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ναρκωτικών ουσιών. Με λίγα λόγια, προσπαθούν να πείσουν ότι λύση του προβλήματος είναι το ίδιο το πρόβλημα.
Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποιον παραλογισμό ή για πείραμα ...ομοιοπαθητικής θεραπείας, ούτε η χρονική συγκυρία που προωθούνται τέτοιοι σχεδιασμοί είναι τυχαία. Πρόκειται για σχέδια των ίδιων ομόκεντρων κύκλων που «ματώνουν» για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της ανθρωπότητας και πρέπει να υποταχθεί σε αυτόν, όσο βάρβαρος κι αν είναι. Για να επιτευχθεί αυτή η υποταγή, επιστρατεύεται προς βοήθεια της καταστολής και η ναρκω-καταστολή.

Υπερασπίζονται το εγκληματικό νομοσχέδιο με κροκοδείλια δάκρυα:
ü  Για τους χρήστες που μπαίνουν στη φυλακή. Με την ισχύουσα νομοθεσία, η πλειοψηφία των χρηστών που συλλαμβάνονται με ποσότητες ναρκωτικών για προσωπική χρήση δεν μπαίνουν φυλακή. Η δική τους αστική Δικαιοσύνη είναι αυτή που στέλνει στη φυλακή ακόμη και τα παιδιά που έχουν απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, επειδή έκλεψαν μια ζάντα αυτοκινήτου ή ένα πορτοφόλι όταν ήταν στη χρήση. Το ΚΚΕ θέλει τους χρήστες μακριά από τη φυλακή, σε προγράμματα απεξάρτησης και ενταγμένους στην κοινωνία.
ü  Για την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των νέων παιδιών που εμπλέκονται στη χρήση μέσω της αποποινικοποίησης. Όπου έχει εφαρμοστεί η αποποινικοποίηση ναρκωτικών ουσιών, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.
-        Ο μαθητικός πληθυσμός της Ελβετίας κατέχει την τρίτη θέση και της Ολλανδίας την πέμπτη στην Ευρώπη στη χρήση παράνομων ουσιών, ενώ της Ελλάδας βρίσκεται στις τελευταίες (Πανευρωπαϊκή Ερευνα «ESPAD» 2007 για τη χρήση ουσιών στο μαθητικό πληθυσμό).

-        Η χρήση ηρωίνης και οπιοειδών παρουσιάζει αύξηση στην Ολλανδία, ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες. 

-        Η κάνναβη σχετίζεται με έναν αυξημένο αριθμό επειγόντων εισαγωγών σε νοσοκομεία, η χρήση της συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ψυχωσικών διαταραχών και σχιζοφρένειας, αυξάνεται διαρκώς το αίτημα για απεξάρτηση από κάνναβη (Ετήσια Έκθεση του ΟΗΕ 2008).

Αποκωδικοποιώντας ψέματα και ιδεολογήματα, ο στόχος τους μένει απογυμνωμένος.
·         Να βάλουν στο χέρι το μυαλό και την ψυχή της νεολαίας.
·         Να θεσμοθετήσουν ένα νόμιμο κοινωνικό περιθώριο, δημιουργώντας στρατιές μόνιμων και νόμιμων εξαρτημένων που θα μένουν αμέτοχες και αδρανείς απέναντι στην πολιτική λαιμητόμο που έχουν στήσει και κατακρεουργούν δικαιώματα, κατακτήσεις, ελευθερίες, την ίδια τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου