Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μηνύματα για τη γιορτή της μητέρας


 ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ 
Η ημέρα τιμής που αφιερώνουμε στη μητέρα αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση του ιερού της ρόλου και της σημαντικότατης και διαχρονικής της προσφοράς, όχι μόνο στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία, γενικότερα.
Η μητέρα είναι το θεμέλιο της οικογένειας, που με την κατάθεση ψυχής, την ανιδιοτελή αγάπη της, τη φροντίδα και τη στοργή της, αναθρέφει με αξίες τα παιδιά της, τα στηρίζει στις δύσκολες στιγμές, τα συμβουλεύει και τα νουθετεί, ώστε να γίνουν αυτάρκεις άνθρωποι και σωστοί πολίτες.
Η τιμή και ο σεβασμός εκ μέρους όλων μας  είναι το ελάχιστο που μπορούμε να αντιπροσφέρουμε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

του Βουλευτή Κυκλάδων Γιώργου Ν. Παπαμανώλη 


Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας.
Αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας.
Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς.
Είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.
Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός.
Ο σεβασμός και η τιμή σ αυτό το πρόσωπο, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική και εθνική συνοχή και ευρυθμία.
Ευγνωμοσύνη, αγάπη και τιμή για όλες τις Μανάδες της οικουμένης και ιδιαίτερα για τις συμπατριώτισσές μου Κυκλαδίτισσες, αφιερώνοντάς τους λίγα λόγια από τον μεγάλο μας λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη: 
 «..όλα τα πρόφταινε ανέκοπα και αθόρυβα, σαν να'χαν τα χέρια της μιαν καλοπροαίρετη μαγική δύναμη, που κυβερνούσε με καλοσύνη την καθημερινή ανάγκη.» 
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες.

  
του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Πουσσαίου
Στη μεγάλη ηρωίδα της ζωής, τη Μάνα, καταθέτουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, για την ανεκτίμητη υψηλή αποστολή και κοινωνική της  προσφορά.
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις Μητέρες όλους του κόσμου, στα πρόσωπα που μας δημιουργούν, μας μεγαλώνουν, μας στηρίζουν μας ενισχύουν μας εμπιστεύονται, μας αποτρέπουν, μας καθοδηγούν. Αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα για όλους μας. Η γιορτή της μητέρας δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ημέρα για την αναγνώριση και εκτίμηση της μητρότητας. Αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας.
Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής και της κοινωνικής της προσφοράς της μητέρας. Είναι η γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας. Τιμούμε τη μητέρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για την αγάπη, την πολύτιμη κοινωνική προσφορά και τις θυσίες που συμβολίζονται στο πρόσωπό της. Τιμώντας τη μητέρα τιμούμε το ανθρώπινο γένος
Αποτελεί έκφραση κράτους δικαίου ο σεβασμός στην πολυπλοκότητα του ρόλου της σύγχρονης μητέρας. Η πολιτεία οφείλει να την στηρίζει, για να μπορεί να συνδυάζει ομαλά οικογενειακές υποχρεώσεις, φροντίδα παιδιών, εργασία και παράλληλα να αξιοποιεί τον δυναμισμό της, χωρίς περιθωριοποιήσεις και διακρίσεις σε βάρος της. Απαιτείται λοιπόν κοινωνική πρόνοια και στήριξη.
Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική  συνοχή και ευρυθμία.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και ελπίζω να γιορτάσουν την σημερινή ημέρα εισπράττοντας την αγάπη και την αναγνώριση που τους αξίζει.


Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η  αναφορά στη μητέρα αποτελεί την πλέον προσωπική υπόθεση του καθενός από μας.
Ο όρος «μητέρα» δεν είναι δυνατόν να αναλύεται σαν όνομα εορτάζον, παρά μόνο ως βίωμα ψυχής.
Η μητέρα δίνει σώμα και ψυχή και γι αυτό κάθε πλεονάζουσα αναφορά αδυνατεί να αποδώσει την προσφορά της.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας, εύχομαι σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά, με υγεία και να είναι πάντα κοντά μας για να αντλούμε δύναμη από την προσφορά και την προστασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου