Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τα παιδιά και οι νέοι της Νάξου σχεδιάζουν την αφίσα της παγκόσμιας ημέρας μνημείων


18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ


Στις 18 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα μνημείων. Οι διεθνείς οργανισμοί UNESCO και ICOMOS καθιέρωσαν αυτή την ημέρα για τα μνημεία για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον πλούτο και τη σημασία των μνημείων του πλανήτη αλλά και για να ευαισθητοποιηθεί για τα μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο. Κάθε χρόνο λοιπόν αυτή την ημέρα τα κράτη οργανώνουν εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μνημεία, σχεδιάζονται αφίσες, γράφονται κείμενα στον Τύπο κ.ά. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις παίζουν οι μαθητές. Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην κληρονομιά του νερού (νερόμυλοι, πηγάδια, υδραγωγεία, γεφύρια, βρύσες, κρήνες κ.ά.)
H MOnuMENTA, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου (www.monumenta.org) σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία» που πραγματοποιεί στη Νάξο, καλεί παιδιά και νέους (10-18 ετών) να σχεδιάσουν μία αφίσα με θέμα «18 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων».
Τα μνημεία στη Νάξο, είναι γύρω μας και δίνουν πολλές ιδέες για να σχεδιασθεί μία αφίσα. Το νησί διαθέτει πολλά μνημεία που σχετίζονται με το νερό. Οι αφίσες θα παρουσιασθούν σε έκθεση που θα οργανωθεί στη Νάξο και στις ιστοσελίδες του περιοδικού MOnuMENTA και του Δήμου Νάξου.
Οδηγίες για τον σχεδιασμό της αφίσας
  • Η αφίσα μπορεί να είναι ένα σχέδιο, μια ζωγραφιά, ένα κολάζ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι τύποι χρωμάτων (νερομπογιές, ξυλομπογιές, ακρυλικά, κ.λπ.)
  • Μέγεθος αφίσας Α4
  • Ο τίτλος «18 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων» θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην αφίσα
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναγράφουν στο πίσω μέρος του έργου τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ηλικία, περιοχή κατοικίας), και στο μπροστινό μέρος, κάτω δεξιά, προαιρετικά, μπορεί να υπάρχει το ονοματεπώνυμο ή καλλιτεχνική υπογραφή.
  • Η αφίσα θα πρέπει να δοθεί στην κ. Κατερίνα Σιδερή έως τις 15 Απριλίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες 22850 31955, www.monumenta.org, http://topikeskoinoniesmnimeia.wordpress.com, info@monumenta.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου