Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα-πλαίσιο αντίδρασης του εμπορικού κόσμου με αφορμή το περιεχόμενο και τα νέα σκληρά μέτρα του Μνημονίου εξέδωσε η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε έκτακτη συνεδρίασή της.



Συγκεκριμένα οι Έλληνες έμποροι αποφάσισαν:
-Να αποστείλουν εκ νέου επιστολή σε πρωθυπουργό, αρχηγούς των κομμάτων και βουλευτές του Κοινοβουλίου, για την επερχόμενη και αναπόφευκτη εσωτερική παύση πληρωμών στην αγορά, με τεκμηριωμένη αιτιολόγηση.
-Να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις Βρυξέλλες, για την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων και την υποβολή έγγραφης διαμαρτυρίας σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

-Να διεκδικήσουν και να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα πριν την εξειδίκευση κι εφαρμογή των νέων εξαντλητικών φορολογικών μέτρων, προτείνοντας ισοδύναμης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα, αντί των υφεσιακών.
-Να ενισχύσουν την καμπάνια “Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε” ιδιαίτερα στον χώρο των τροφίμων.
-Να οργανώσουν πανεμπορικό συλλαλητήριο με αφετηρία την 11η Μαρτίου, ημερομηνία διεξαγωγής της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ, και περιφερειακές συγκεντρώσεις εκτός Αθηνών.
-Να συμμετάσχουν πανελλαδικά σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο Μνημόνιο και τα μέτρα εξόντωσης των μικρομεσαίων και να επανεξετάσουν τη δράση των κινητοποιήσεων, μετά το τέλος των εκπτώσεων, με την ΓΣΕΒΕΕ.
-Να καλέσουν κυβέρνηση και πολιτικούς αρχηγούς να διαπιστώσουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τις πολιτικές δυνάμεις και να προχωρήσουν στη διενέργεια εκλογών.
Σε σχέση με τις εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις της Αθήνας η ΕΣΕΕ αποφάσισε να παραχωρήσει μέρος του ετήσιου εργοδοτικού συνδικαλιστικού πόρου της, που προέρχεται αποκλειστικά από τις συνδρομές των εμπορικών επιχειρήσεων, ως πράξη αλληλεγγύης στους πληγέντες μικρομεσαίους εμπόρους της Αθήνας.

ΣΕΒ
Ψήφισμα εξέδωσε και ο ΣΕΒ, αλλά για να επισημάνει ότι “η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μάς ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να μη χάσουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική”, ενώ καλεί “εδώ και τώρα” σε άμεσες, μεγάλες, αποφασιστικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία. Σημειώνει δε ότι οι επιχειρήσεις “αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις σημερινές συνθήκες και να επιβιώσουν της κρίσης, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς άλλες κόκκινες γραμμές από αυτές που θέτει η ίδια η πραγματικότητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου