Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, για θέματα της Νάξου


     Το δημαρχείο της Νάξου επισκέφθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του ΟΛΠ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, όπου είχε προκαθορισμένη συνάντηση με το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Ιάκωβος Ναυπλιώτης και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιάννης Μαργαρίτης.
     Αφού άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την μπάντα του δήμου, είχαν σύσκεψη για θέματα του δήμου, στα οποία ο πρόεδρος του ΟΛΠ θα μπορέσει να συμβάλει από τη θέση του για την πραγμάτωσή τους. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν και εξετάστηκαν λύσεις για τα εξής θέματα: ο τουρισμός κρουαζιέρας,  οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ και η δημιουργία εκπαιδευτικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή, ο επαρκής και κατάλληλος φωτισμός του Κάστρου της Χώρας και του Κάστρου του Τσικαλαριού, η δημιουργία μονοπατιού περιπάτου περιφερειακά του Κάστρου της Χώρας και η καλύτερη αξιοποίηση του βυζαντινού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Τραγαίας, καθώς και η αξιοποίηση των ερειπωμένων κτισμάτων στο Αλυκό. 
     Ο δήμαρχος κατά τη συνάντηση, τόνισε την αναγκαιότητα της ανάδειξης των αρχαιολογικών και πολιτιστικών στοιχείων των νησιών του δήμου μας, ως τρόπο προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και εναλλακτικής μορφής τουρισμού, προκειμένου να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να επεκταθεί η επισκεψιμότητα σε μη τουριστικές περιοχές, με σκοπό την καλύτερη οικονομική στήριξη των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου