Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης για τη σημασία του Ελληνορωσικού Συνεδρίου


Στη σημασία του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο.
Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η διοργάνωση έγινε σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί ο πεσιμισμός και ο φόβος, στέλλοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής.
«Είναι σημαντικό ακόμα και το γεγονός ότι παράγοντες και από τις δύο πλευρές πέτυχαν να κτίσουν διαπροσωπικές σχέσεις που θα διευκολύνουν την περαιτέρω συνεργασία τους σε θεσμικό και προσωπικό επίπεδο», είπε ο κ. Μαχαιρίδης,
Τόνισε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης:


1.                        Ελληνορωσικό Συνέδριο: Ένα σημαντικό γεγονός για πολλούς λόγους. Και οφείλω να τους εξηγήσω:
2.                        Σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα και την οικονομία της, πετύχαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, ότι εκεί έξω υπάρχουν ευκαιρίες που οφείλουμε να διεκδικήσουμε.
Άνοιξαν πόρτες και χαράχθηκαν δρόμοι ουσιαστικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, συμφωνώντας ότι το Συνέδριο αυτό αποτέλεσε ένα νέο σημείο επανεκκίνησης των Ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων.
3.                        Σε μια συγκυρία που η κεντρική διοίκηση έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση, οι περιφερειακές δυνάμεις του Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια και οι παραγωγικοί της φορείς, άνοιξαν διάλογο με μια πολιτική και οικονομική δύναμη που είναι διατεθειμένη να στηρίξει την τουριστική μας βιομηχανία και την εθνική μας οικονομία συνολικά.
4.                        Οι παραγωγικές τάξεις της περιοχής μας και όλης της χώρας έγιναν αποδέκτες της διαβεβαίωσης των Ρώσων παραγόντων, ότι «οι Ρώσοι ψηφίζουν Ελλάδα», πενταπλασιάζοντας τις αφίξεις τους στην χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια.
5.                        Από τον διάλογο που διεξήχθη στα τέσσερα workshop αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι ευκαιρίες και τα πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολλά και μεγάλα.
6.                        Στη Ρόδο βρέθηκαν δεκάδες παράγοντες, πολιτικοί και επιχειρηματικοί, που εκπροσωπούν θεσμικούς φορείς με ισχυρή επιρροή και παρέμβαση στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Ρωσίας.
7.                        Στη Ρόδο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα πιο ισχυρά και παρεμβατικά Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας (πχ RIA NOVOSTI) που ήδη μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει έναν πλούτο ευκαιριών για μεγάλες επενδύσεις.
8.                        Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Από το Συνέδριο αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά, ότι με τους παραγωγικούς μας φορείς έχουμε μια αγαστή συνεργασία και δουλεύουμε σαν μια γροθιά. Αυτοί, με τη στήριξη, τη βοήθεια και την ευγενική τους χορηγία συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο κρατικός κορβανάς.  Το κόστος για την Περιφέρεια θα είναι ουσιαστικά μηδαμινό. 
9.                        Για το Συνέδριο αυτό δούλεψαν πολλοί και σκληρά για να πετύχει. Και θέλω να τους ευχαριστήσω. Για τον συγκεκριμένο λόγο και για όλους τους παραπάνω, θα ήθελα να μην επιχειρηθεί να υποβαθμιστεί από κανέναν αυτό το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου