Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πολλά ακούσαμε... τι θα δούμε;

 Ικανοποίηση, αγανάκτηση, προβληματισμό και πολλά ακόμη ανάμεικτα συναισθήματα δημιουργήθηκαν στη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Η δημοτική αρχή ικανοποιήθηκε γιατί λειτούργησε δημοκρατικά και έκανε τη συνάντηση αυτή, κάνοντας δεκτό το αίτημα της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Νάξου Οικολόγων Πράσινων, της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων "Πολίτες για τα νησιά μας", του Συλλόγου Εγγαριτών και του Συλλόγου Γαληνιωτών.
Ικανοποίηση ένιωσαν και οι αιτούντες όσον αφορά την παρουσίαση των θέσεων τους, παράλληλα, όμως και αγανάκτηση γιατί δε φάνηκε να πείθουν τους υπόλοιπους.
Αγανάκτηση από τους παρευρισκόμενους για την πολύωρη διάρκεια της συνάντησης, την ένταση εξαιτίας του θέματος, τη στενότητα του χώρου (μεγάλος αριθμός ορθίων), την αφόρητη ζέστη, την κακή ακουστική...
Προβληματισμοί δημιουργήθηκαν για το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης.
 Όλοι μίλησαν για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ταφή ελαχίστων υπολλειμμάτων. Για την εκμετάλλευση των απορριμμάτων.
Γιατί υπήρχε εχθρικό κλίμα, αμφισβήτηση προθέσεων, κοινή πολιτική αφού είναι ορατή η συνειδητοποίηση της δραματικής κατάστασης που βρίσκεται το νησί μας στο θέμα των απορριμμάτων;
Πράξεις του παρελθόντος και συμπεριφορές ατόμων και φορέων έχουν δημιουργήσει δυσπιστία.
Εμποδίζουν την αλλαγή νοοτροπίας, την κοινωνική συναίνεση, τη συνεργασία...
Που θα μας οδηγήσει αυτό;













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου