Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΜΗΝΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011)

                                                                                
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης ανακοίνωσε ότι, μετά από σειρά νέων Χρηματοδοτήσεων των Συλλογικών Αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου -μηνών Μαρτίου (5η, 6η και 7η) και Απριλίου (1η) έτους 2011- υπογράφτηκαν κατανομές και πληρώθηκαν λογαριασμοί Έργων και Μελετών συνολικού ύψους 7.948.636,00€.
Αναλυτικότερα, εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν Έργα και Μελέτες που υλοποιούνται / εκπονούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, μέσω των Συλλογικών Αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,  ως ακολούθως:



 Μέσω των παραπάνω αναφερόμενων ποσών, χρηματοδοτήθηκαν αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως το Τουριστικό Καταφύγιο Μπατσίου Άνδρου, η Επαρχιακή οδός «Σπόα – Όλυμπος» Καρπάθου, η αποχέτευση ακαθάρτων Οικισμού Λαχανιάς Ρόδου, οι διαμορφώσεις πλατειών Τσιγκούρας και Αντιμάχειας Κω, η διάνοιξη και ολοκλήρωση οδών πόλης Ρόδου, ο ΧΥΤΑ Σύμης, οι αποκαταστάσεις/επιδιορθώσεις πλακόστρωτων οδών και αγροτικών δρόμων Κουφονησίου, η Επικάλυψη ποταμού και ανάπλαση περιοχής Μαγκαφά Αρχαγγέλου Ρόδου, οι Αποκαταστάσεις ζημιών στα λιμάνια Λέρου και Πάτμου, η Αποκατάσταση του κτηρίου του Διοικητηρίου στο Μανδράκι Νισύρου, η Κατασκευή του δικτύου Ύδρευσης – Αποχέτευσης στην Αρχάγγελο Ρόδου, το κλειστό Γυμναστήριο στο Φαληράκι της Ρόδου, το Λιμάνι της Μυκόνου, οι απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του έργου των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λημμάτων πόλης Τήνου, καθώς και εκπονήσεις μελετών ωρίμανσης έργων όπως, του Λαογραφικού Μουσείου Ερμούπολης Σύρου, των Εγκαταστάσεων επεξεργασίας Λυμάτων Τήνου και Εξωμβούργου, της Νότιας Ρόδου, της Ποσειδωνίας Σύρου, του Δικαίου Κω, των Φηρών Θήρας, της Άνδρου, των παραλιακών οικισμών Νάξου, του ΧΥΤΑ Κέας, κ.λπ. 
         Επισημαίνεται ότι, από την αρχή του έτους 2011 έχουν εκτελεστεί κατανομές, σε Έργα και Μελέτες που υλοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ( Κυκλάδες Δωδεκάνησα ) -μέσω όλων των Συλλογικών Αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου-  συνολικού Ποσού 13,8 εκ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκτελεστούν από την Τράπεζα της Ελλάδος και πρόσθετες κατανομές ύψους 1.5 εκ €, μετά τις απαιτούμενες τροποποιήσεις από το ΥΠΟΙΑΝ, οικονομικών στοιχείων Έργων του «Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος».
          Σημειώνεται ότι, μέσω των Συλλογικών Αποφάσεων της Περιφέρειας, υλοποιούνται 433 Έργα και 81 Μελέτες, συνολικού Προϋπολογισμού 431,3 εκ. ευρώ.
          Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, θα συνεχίσουν να μεριμνούν για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, τόσο για την υλοποίηση των ήδη ενταγμένων Έργων και Μελετών, όσο και για εντάξεις νέων Έργων και Μελετών,  που θα κριθούν αναγκαίες για την ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειας  μας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου