Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Γλωσσικά δάνεια από τη Βενετία στην καθομιλουμένη της νήσου Νάξου»

Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου, ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το περιοδικό Φλέα, σας προσκαλούν στη ομιλία της κ. Susanna Rizzi με θέμα «Γλωσσικά δάνεια από τη Βενετία στην καθομιλουμένη της νήσου Νάξου» ('Venezianismi nella parlata odierna del'isola di Naxos'), την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στο κτίριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών.

Πόσο κοντά μας είναι η ραδιενέργεια;

Ραδιενέργεια σε Βουλγάρικα μανιτάρια
Άμεση κινητοποίηση και πλήρη ενημέρωση απαιτούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Σοβαρότατα ερωτήματα και ανησυχίες δημιουργεί η χθεσινή ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι εντόπισαν και απέσυραν από την αγορά ραδιενεργά μανιτάρια από τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που διαβιβάστηκε στην Κομισιόν με στοιχεία RAPIDALERTSYSTEMFORFOODANDFEED(RASF) 2011.631, τα μανιτάρια είναι μολυσμένα με ραδιενεργό Καίσιο 137 (αναφέρονται επίπεδα ραδιενέργειας 4.950 μπεκερέλ/κιλό) και έχουν σταλεί στη Βρετανία από την πόλη Παζαρτζίκ, 100 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει άμεσα κάθε στοιχείο που διαθέτει και να ανακοινώσει τι επείγουσες ενέργειες έχει κάνει προς τις  βουλγαρικές αρχές προκειμένου:

Ο κλεισμένος δρόμος και άλλα θέματα θα συζητηθούν στη συνάντηση των φορέων της ορεινής Νάξου

Οι φορείς της Κωμιακής έχουν προγραμματίσει συνάντηση την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας για να συζητηθούν το θέμα του "κλεισμένου" δρόμου στο τμήμα Κορώνου - Σκαδού και άλλα προβλήματα που αφορούν τα χωριά της ορεινής Νάξου.
Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της ορεινής Νάξου και ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την ενότητα Δρυμαλίας Αντώνης Μανιός.

Κάλεσμα από τους "Πολίτες για τα Νησιά μας" για ανοιχτή συνέλευση


Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Πανναξιακό

Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟ  καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας στην παραλία της Νάξου από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ.

Οι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ του Πανναξιακού είναι:

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

την 17η Μαΐου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 
  1. Κατάρτιση όρων διενέργειας δημοπρασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριότητας εκμίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων θαλάσσης.
  2. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων από τον υπό ψήφιση δημοτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2011.
  3. Έγκριση της υπ' αριθμ. 306/2011 Απόφασης Δημάρχου.
  4. Αίτηση της ατομικής επιχείρησης του Παυλόπουλου Δημητρίου του Γεωργίου - Ε.Δ.Ε.
  5. Αίτηση Ιουλιανού Μάκαρη του Γεωργίου.

"Τα τοπικά προϊόντα ως μέσο ανάπτυξης του νησιού μας"

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία":

          Μια πρώτη προσέγγιση, στο  σοβαρό θέμα των τοπικών προϊόντων (προβολή, αξιοποίηση, διάθεση κ.λπ.) επιχειρήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου στη συνάντηση  εκπροσώπων φορέων του νησιού μας  που πραγματοποιήθηκε με  πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»  στα γραφεία του Σωματείου . Στη συζήτηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος & Δημήτρης Λιανός,  εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων της  Μαζικής Εστίασης, Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, Ένωσης ξενοδόχων,  Ενοικιαζομένων δωματίων. Επίσης,  ο γεωπόνος κ. Νίκος Νικολάκης, το τυροκομείο Μ. Κουφόπουλου, οι ποτοποιίες  Βαλληνδρά  &  Προμπονά, ο chef κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, η κ. Αναστασία Περιστεράκη, επαγγελματίες κ.α. 
        Την συζήτηση που είχε τον τίτλο: «Τα Τοπικά Προϊόντα ως μέσο  ανάπτυξης του νησιού μας» συντόνισε η κ. Κατερίνα Σιδερή.
        Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για τη σημασία των τοπικών προϊόντων  στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας,  ως μέσο προβολής του νησιού μας  και όσον αφορά την καλύτερη προώθησή τους στην αγορά. 

Επιστολή του Αντιδημάρχου Απόστολου Ψαρρά για:

 "Δημοσιογραφικές" ...ακροβασίες, από Νaxos - News!
"Κατά πλειοψηφία η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος"
Δεν εκπλήττομαι βεβαίως, απλώς επιβεβαιώνομαι!

Αναρωτιέμαι απλώς διαβάζοντας το σχόλιο στη Naxos- News στις 8/5/2011, τι εννοεί η κα Μαύρου όταν γράφει: "Ενώ ο κ. Κουτελιέρης σχεδόν αμέσως είπε ότι το παίρνει πίσω, ο κ. Ψαρράς συνέχισε να αντιδρά ..." και καταλήγει στο τέλος της παραγράφου, " ...ζήτησε (ο Δήμαρχος) να ανακαλέσει ο κ. Κουτελιέρης, όπως και έκανε για μια ακόμη φορά, αφού είχε ανακαλέσει και πριν τη διακοπή της συζήτησης άλλες δύο-τρεις φορές."

Τι "πήρε πίσω" λοιπόν και τι "ανακάλεσε δύο-τρεις φορές" κα Μαύρου ο κ. Κουτελιέρης;

Αφού όπως λέτε πιο κάτω αρνήθηκε ότι είπε, ή ότι εννοούσε ξεκάθαρα περί "παρανόμων αναθέσεων", γιατί το πήρε πίσωκαι το ανακάλεσε;

Ή μήπως θέλετε να μας τρελλάνετε τελείως, εάν υποστηρίζετε όπως και ο κ. Αγγελής, ότι ο κ. Κουτελιέρης όσα είπε, τα είπε εναντίον του πρώην Δημάρχου κ. Νικ. Μαράκη, αφού ο σημερινός δεν έχει προλάβει να κάνει καμμιά τέτοια ενέργεια;

Εκτός και είσαστε εκτός αιθούσης και δεν ακούσατε, ούτε είδατε όλη τη διαδικασία, οπότε όμως δεν έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είστε τόσο κατηγορηματική, διότι στο μαγνητόφωνο ακούγεται μεν ότι ακούγεται, αλλά δεν ...φαίνεται τίποτε!

Έχω τέλος και μια απορία: Πρέπει οπωσδήποτε να δημοσιογραφείς;
                                                                                                                           Απόστολος Κ. Ψαρράς

“Πράσινο φως” για το πλωτό πολυϊατρείο, θετικές εξελίξεις για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ


Με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση συναντήθηκε σήμερα το πρωί  στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος έθεσε εκ νέου το θέμα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαληνός” της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί και το πλωτό πολυϊατρείο («Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας»).

Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 18/5/2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά) στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο με θέματα:

Οι Θέσεις του Κ.Κ.Ε. Νάξου για σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν όλους


1.  Ακέραιη η κυβερνητική ευθύνη για την εγκληματική δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός.                                                               
 Η αστυνομική επίθεση εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των αστικών μηχανισμών να τσακίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη, που προκαλείται από την αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης - ΕΕ και πλουτοκρατίας.                                            
 Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κάθε είδους εκβιασμούς και επιθέσεις εναντίον του, πρέπει να υψώσει φραγμό και να αντεπιτεθεί συντασσόμενος με τις ταξικές δυνάμεις.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

«Περί αρίστης οργάνωσης του Δήμου…»



 Δελτίο τύπου της "Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων"
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Μαΐου, και ποιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2011, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι η οργάνωση της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι «αρίστη». Την ίδια στιγμή, ο έτερος αρμόδιος Αντιδήμαρχος προέβαινε σε προφορικές αλλαγές επί του Τεχνικού Προγράμματος και ζητούσε την διακοπή της συνεδρίασης για να φωτοτυπηθούν έγγραφα που ο άριστα οργανωμένος Δήμος μας δεν είχε συμπεριλάβει στους φακέλους των Δημοτικών Συμβούλων! Η διαδικασία, δε, ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος, με τις διαμαρτυρίες των Προέδρων των Κοινοτήτων και τις αλλαγές την τελευταία στιγμή, κατέδειξαν την προχειρότητα με την οποία ήρθε ένα τόσο σημαντικό θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή, μάλιστα, απέρριψε την πρόταση του Επικεφαλής της Παράταξής μας, που έτυχε της αποδοχής σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, για την αναβολή του θέματος και συζήτησής του σε μία κατεπείγουσα συνεδρίαση τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Νέο χαράτσι 7 δισ. ευρώ στους εργαζόμενους και παρεμβάσεις για την επέκταση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ



«Κοστούμι» 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει για εργαζόμενους και συνταξιούχους το υπουργείο Εργασίας στα πλαίσια του αντεργατικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015.

Συγκεκριμένα:
·     3,5 δισ. ευρώ τα οποία θα αφαιρεθούν από παροχές και συντάξεις
·     άλλα 3 δισ. περίπου προσβλέπει από την αύξηση των εσόδων. Και επειδή η αύξηση των εσόδων, με τη διόγκωση της ανεργίας και τη σταθεροποίηση της εισφοροδιαφυγής των επιχειρήσεων στο 25%, είναι άλλο ένα σχέδιο στα χαρτιά, το χαράτσι σε βάρος των εργαζομένων θα είναι ακόμα πιο μεγάλο.
·     Στις περικοπές που σχεδιάζονται εντάσσονται:

Μήνυμα της αντιπεριφερειάρχη προς τους υποψηφίους στις Πανελλαδικές εξετάσεις


«Σαν μητέρα και σαν εκπαιδευτικός μοιράζομαι μαζί σας το όνειρο, συμμερίζομαι την αγωνία σας»

Με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Δέσποινα Διακοσταυριανού απευθύνει το παρακάτω μήνυμα και τις ευχές της προς τους υποψηφίους της περιοχής μας.
«Αυτές οι μέρες της μεγάλης προσπάθειας που θα καταβάλλετε όλοι σας δεν είναι τίποτα άλλο από το τέρμα μιας μακράς διαδρομής που τη διανύσατε με κόπους, καρδιοχτύπια και με προσωπικές θυσίες κυνηγώντας το όνειρό σας.

Επιστολή – πρόσκληση της κας Δ. Διακοσταυριανού προς τους δημάρχους Νοτίου Αιγαίο για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα


Την εκδήλωση ενδιαφέροντος, την ενεργό συμμετοχή και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητεί από όλους τους δημάρχους, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη με το Υπουργείο Εργασίας.
Από την κα Διακοσταυριανού, μάλιστα, υπογραμμίζονται τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί, γεγονός που καθιστά αναγκαία την έγκαιρη κατάθεση προτάσεων από τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου.
Αναλυτικά στην επιστολή της, η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού αναφέρει τα εξής:

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πρόσκληση της οικονομικής επιτροπής δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε έκτακτη - κατεπείγουσα συεδρίαση

Καλείσθε όπως προσέλθετε στην έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την 12η Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Πρόταση ανάληψης υποχρέωσης για τη δέσμευση πίστωσης για τη δαπάνη δημοσίευσης περίληψης διακήρυξης διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των εργασιών «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 2011».

Η συζήτηση του θέματος κρίνεται κατεπείγουσα αφού η σχετική απόφαση απαιτείται να εκδοθεί και αναρτηθεί στο διαδίκτυο προκειμένου οι εφημερίδες να προβούν στη δημοσίευση της σχετικής περίληψης και να διενεργηθεί ο διαγωνισμός στην καθορισμένη ημερομηνία.

Τουριστική προβολή


Καταρχήν είναι απορίας άξιον γιατί στα μέσα Μαϊου συζητάμε για τουριστική προβολή του 2011, όταν είναι  φανερό ότι όλες οι δράσεις για τη φετινή περίοδο θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο. Κατά συνέπεια αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, τότε όλες οι περαιτέρω δράσεις ουσιαστικά θα αφορούν το 2012 και όχι το '11.
Από εκεί κι έπειτα η τουριστική προβολή της περιοχής μας, προφανώς πρέπει να προβάλλει τόσο το Ν. Αιγαίο συνολικά, όσο και κάθε νησί ξεχωριστά. Θέση μας είναι ότι για να αναπτυχθεί ο Τουρισμός μας και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, θα πρέπει να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση του και ταυτόχρονα το βάρος να πέσει στις εναλλακτικές μορφές. Αυτή μπορεί και πρέπει να είναι η μόνη απάντηση στο μοντέλο του μαζικού τουρισμού που έχει προ πολλού εξαντλήσει τα όρια του.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Καταγγελία του προέδρου της Κοινότητας Κορωνίδας Ιάκωβου Μπαρδή για το δρόμο Κορώνου - Σκαδού

   Από την 19η Μαρτίου 2011 που έπεσαν οι πέτρινοι όγκοι στο δρόμο Κορώνου – Σκαδού δεν σταμάτησα ούτε μία μέρα να κάνω κάθε απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να ανοίξει και να αποκατασταθεί το τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου αλλά και να είναι ασφαλής η μετακίνηση πάνω σ’ αυτόν για τους διερχόμενους πεζούς και οχήματα.
  Απευθύνθηκα με προσωπικές και τηλεφωνικές επαφές στους αρμόδιους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο ΚΤΕΛ Νάξου και όπου αλλού κρίθηκε αναγκαίο.
   Περίμενα την ευαισθητοποίησή τους και κυρίως την εύρεση και εφαρμογή άμεσων λύσεων.
Δείχνοντας καλή  πίστη στα λόγια τους κινδύνεψα να θεωρηθώ από τους συγχωριανούς μου ως αδιάφορος για τα προβλήματα του τόπου μου.
  Παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν αφείδωλα, οι ενέργειες τους δεν έδειξαν την απαραίτητη δράση.
  Καταγγέλλω κάθε αρμόδιο φορέα, που έχει καταδικάσει την Κοινότητα Κορωνίδας αλλά και τα υπόλοιπα χωριά της ορεινής Νάξου, για μια ακόμη φορά, στην απομόνωση.

Συνάντηση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με Υφυπουργούς ΥΠΕΣΑΗΔ Γ. Ντόλιο και Θ.Τζάκρη





Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του  Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κου Μανόλη Μαργαρίτη και του Υφυπουργού κου Γεώργιου Ντόλιου. Τον κο Μαργαρίτη συνόδευε στη συνάντηση ο δημοτικός σύμβουλος κος Μαρίνος Σιγάλας.
        Η συνάντηση με τον κο Γιώργο Ντόλιο προγραμματίστηκε προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την εν γένει λειτουργία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιαίτερα την οργάνωση και λειτουργία των τεσσάρων Νησιωτικών Δημοτικών Κοινοτήτων των Μικρών Κυκλάδων, που χρήζουν άμεσης επίλυσης, δεδομένου του νομοσχεδίου περί Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά άμεσα το Δήμο μας.

Συζήτηση για τα τοπικά προϊόντα ως μέσο ανάπτυξης του νησιού

           Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  «Φιλοξενία»  οργανώνει  εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Τα Τοπικά Προϊόντα ως μέσο  ανάπτυξης του νησιού μας» την Τετάρτη 11 Μαΐου  και ώρα 13:00 , στην αίθουσα του Σωματείου  (Περιφερειακός Χώρας-Εγγαρών- δίπλα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων).
   Η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία όλων των τοπικών φορέων θα βοηθήσει στη διαμόρφωση και προώθηση ενός διατροφικού προτύπου βασιζόμενου στα προϊόντα, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας.
  Το πρότυπο αυτό θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό πρεσβευτή του νησιού μας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε όλους τους τομείς (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή).
  Ας σχεδιάσουμε όλοι μαζί το κοινωνικοοικονομικό και πολιτιστικό μέλλον της Νάξου αξιοποιώντας την αυθεντικότητα, τις ιδιαιτερότητες και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της.

Για να δούμε με "άλλο μάτι" τα σκουπίδια

Μαζί για την προστασία του δασικού μας πλούτου


Μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη

Μια ακόμα αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, και όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα με τραγικό τρόπο, σε αυτούς τους μήνες δοκιμάζεται το αίσθημα ευθύνης και συνέργειας όλων απέναντι στο χρέος μας για προστασία του δασικού μας πλούτου.

Η τοποθέτηση αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου στη συνεδρίαση Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων


 Το πρόγραμμα και οι στόχοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων. Ο Αντιπεριιφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, καθώς εκπροσωπεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσωπήθηκε ωστόσο από τον ειδικό συνεργάτη κ. Παναγιώτη Βούρο.
Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο "Καλλικράτης" φέρνει προβλήματα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
του Σύμβουλου Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας
Γιάννη Κορρέ
   Έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες που ανέλαβαν η καινούργια Δημοτική Αρχή και τα Τοπικά Συμβούλια. Η εφαρμογή του Καλλικράτη, με την σύμπραξη των άλλων παρατάξεων , έχει φέρει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις στα χωριά, που εμείς σαν παράταξη είχαμε επισημάνει πριν τις εκλογές.

Έτοιμοι για εκλογές στο Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Νάξου

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση  των ιδρυτικών μελών και φίλων του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου που έγινε στα γραφεία της Μαζικής Εστίασης.
Μετά από την 2ωρη συζήτηση των μέχρι τώρα δράσεων που έγιναν από τη Διοικούσα Επιτροπή, τους στόχους και τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο Όμιλος, κατατεθήκαν οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο.  Οι  εκλογές είναι το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 και ώρες 5-8 το απόγευμα στα γραφεία της Μαζικής Εστίασης στο δρόμο Χώρας Εγγαρών.
Πάρων ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μάκης Συμαιόνογλου και ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Νίκος Κάβουρας.

Απεργία - Β. Παπακωνσταντίνου

Που είναι το ενδιαφέρον της Κομισιόν;


Η Κομισιόν, όχι μόνο αρνείται στροφή κοινοτικών πόρων στην τουριστική βιομηχανία, αλλά ζητάει να διακοπεί η όποια εθνική στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, χάριν της ενιαίας αγοράς!!! 
   Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.
Με ευχολόγια προσπαθεί η Κομισιόν να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ευρωπαϊκό τουρισμό, και ειδικότερα στα κράτη μέλη του «Ευρωπαϊκού Νότου», όπου η τουριστική βιομηχανία αποτελεί ένα σημαντικό μερίδιο της οικονομικής τους δραστηριότητας. Αυτό προκύπτει από απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του αφού σημείωνε ότι «τα οικονομικά προβλήματα του “Ευρωπαϊκού Νότου” που εμφανίζονται με τη μορφή τεράστιων δημοσίων ελλειμμάτων και χρέος, έχουν την αφετηρία τους στα μεγάλα ανοίγματα του εμπορικού ισοζυγίου», ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με δεδομένη και την αύξηση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού, μεταξύ άλλων να «μελετήσει την ανάπτυξη ευρωπαϊκών δράσεων, αφ’ ενός για την ανάπτυξη του ενδοευρωπαϊκού Τουρισμού και αφ’ ετέρου για την προσέλκυση τουριστών από τρίτες χώρες».

Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές στην Περιφέρεια, παρουσία της Υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων


Με τον πρύτανη Πάρι Τσάρτα και μέλη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συναντήθηκαν σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Στάθης
Κουσουρνάς, παρουσία της Υφυπουργού
Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και
Αλιείας Ελπίδας Τσουρή (εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Ζωίδη.

Κατά τη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συνεργασία του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος με την Περιφέρεια και τους Δήμους, η οποία θα υλοποιηθεί μέσα από προγραμματικές συμβάσεις, ανοικτές διαλέξεις και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε τομείς δράσεις της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ποιά η διαφορά τόσα χρόνια μετά;

                                              


Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’ χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
νά’ χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

11 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!



Επίκαιρη ερώτηση Γιάννη Βρούτση για το φράγμα του Τσικαλαριού στη Νάξο



Επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκο, να πληροφορηθεί σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου «ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ» στη Νάξο.
Ο Υφυπουργός, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση δήλωσε ότι το σημαντικό αυτό έργο για την προοπτική και το μέλλον της Νάξου και των γύρω νησιών, έχει προγραμματισθεί από το Υπουργείο να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μόνο κατά το τμήμα κατασκευής του φράγματος και όχι για το τμήμα δικτύων ύδρευσης.

Κάλεσμα του Π.Α.Μ.Ε. (Τοπική Γραμματεία Νάξου) για την απεργία της 11ης Μάη

"Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες,
όλοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 του ΜΑΗ στην παραλία της Νάξου (παλιό Δημαρχείο) στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 πμ
O καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είτε σε περιόδους ανάπτυξης είτε πολύ περισσότερο σε περιόδους κρίσης, δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, παρά μόνο βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, απαξίωση της εργατικής τάξης, της τιμής της εργατικής δύναμης, χρεοκοπία του λαού για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. 
Πόλεμος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ανατροπές παντού!
Ανατροπές στο συσχετισμό δύναμης, για να απαλλαγούμε από το ζυγό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλίων, για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Ανατροπές στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία.
Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης. Αλλαγή τάξης στην εξουσία
Διέξοδος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, υπάρχει. Είναι η δική τους εξουσία, που θα σχεδιάσει την οικονομία των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών τους, που σημαίνει ότι ο παραγόμενος πλούτος και τα μέσα που τον παράγουν, πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία, που θα επιβάλει το νόμο εκείνων που παράγουν τον πλούτο κόντρα σ´ εκείνους που σήμερα τον καρπώνονται. O πλούτος παράγεται απ´ το λαό, άρα ανήκει στο λαό.
ολοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 του ΜΑΗ
                                           στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
                         στην παραλία της Νάξου (στο παλιό Δημαρχείο) στις 11 πμ
                                                                                     

Αποτελέσματα Εκλογών Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Νάξου Διπλψματούχων ΑΕΙ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου:

  ΚΑΣΤΡΗΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του  Νικολάου
 Πολιτικός Μηχανικός
 ΠΟΜΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Διονυσίου
 Αρχιτέκτων Μηχανικός
 ΣΕΧΡΕΜΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θωμά
 Πολιτικός Μηχανικός
 ΣΕΡΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
 Πολιτικός Μηχανικός
 ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Νικολάου
 Αρχιτέκτων Μηχανικός
 ΣΟΥΣΟΥΝΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ του Πέτρου
 Πολιτικός Μηχανικός
 ΜΑΝΩΛΑ-ΣΙΟΝΤΑ  ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ
 Αρχιτέκτων Μηχανικός
 ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  του Γεωργίου
 Πολιτικός Μηχανικός
 ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ του Ιωάννου
 Αρχιτέκτων Μηχανικός
 
  Εξελεγκτική Επιτροπή
 ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
 Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΝΝΑ του Ελευθερίου
 Αρχιτέκτων Μηχανικός
 ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Εμμανουήλ
 Μηχανολόγος Μηχανικός