Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Ανοιξε τα πανιά για  Νάξο το Κέντρο Πρόληψης ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ , μετά την επιτυχία της εκδήλωσης, που οργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την προηγούμενη Δευτέρα στο Αμφιθέατρο <Ιάκωβος Καμπανέλλης>.Τα στελέχη του Κέντρου κ.Αναστασία Προκοπίου, επιστημονική υπεύθυνη καί Φωτεινή Θεοδωροπούλου, ψυχολόγος, ανάλυσαν στο γεμάτο αμφιθέατρο, τους νέους ρόλους των γονέων,την συνθετότητα της οικογένειας , τις νέες ανάγκες αλλά και τις νέες δυνατότητες, όπως εμφανίζονται στην καθημερινότητά μας
σήμερα.Από τον διάλογο, που αναπτύχθηκε με τους γονείς αναδείχθηκε η ανάγκη της επικοινωνίας τους μέσα απο τον θεσμό των σεμιναρίων γονέων. Ετσι περίπου 65 γονείς θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του Κέντρου ΘΗΣΕΑΣ,σε τρεις ομάδες, που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, 5μμ -9μμ και Πέμπτη 24 Νοέμβρη,πρωινή ώρα,στη Σχολή των Ουρσουλινών.Τηλ.επικοινωνίας ΘΗΣΕΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 22810 79181

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της Κ.Ο. ΚΩΜΙΑΚΗΣ του ΚΚΕ

             
                                 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες – η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού – καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν ξανά, όπως έχουν ήδη πληρώσει ποικιλοτρόπως το σύνολο της βάρβαρης επιδρομής, με το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, με τα προηγούμενα χαράτσια, με την αύξηση της φορολογίας.
Τα προβλήματα όμως της καθημερινότητας παραμένουν. Η πλειοψηφία και των νησιώτικων νοικοκυριών  καλούνται από δω και πέρα να πληρώσουν τα χαράτσια στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Σήμερα, οι περισσότεροι δεν έχουν και άλλοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα «σπασμένα» της πλουτοκρατίας.
Σήμερα για κάποιους και αύριο για πολλούς δεν θα είναι δυνατή και αυτή η πληρωμή του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Συνεδρίασε σήμερα στη Σύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πήγών Ενέργειας, ώστε να καλυφθούν οι τοπικές ενεργειακές ανάγκες των νησιών με δημιουργία πλεονάσματος  για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ λαμβάνοντας υπόψιν την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης περιβάλλοντος απέρριψε συγκεκριμένες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνεχίζουμε να περιμένουμε να αποφασίζουν ακατάλληλοι για το μέλλον μας...


…ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου της 9.11.2011, στη Σύρο, συζητήθηκε το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν:
1.    Η πολιτική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αναφορικά με τις ΑΠΕ,
2.    Η γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δέκα (10) αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά Νάξος, Πάρος, Τήνος και Άνδρος και
3.    Η συμμετοχή της περιφέρειας σε πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας μη διασυνδεδεμένων νησιών - Σίφνος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Δήμο Σίφνου.

Οι εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης "Ανωμερίτη" του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Οι φετινές εκδηλώσεις αναλυτικά,  θα εστιασθούν:
(α) στις προβολές του Παιδικού Κινηματογράφου, κάθε Κυριακή Πρωί ώρα 11.15΄, στα πλαίσια του Προγράμματος της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου για παιδιά σχολικής ηλικίας.
(β) στις προβολές επιλεγμένων ταινιών για ενήλικες κάθε Σάββατο, ώρα 20.30΄, στα πλαίσια του Προγράμματος “Λογοτεχνία και Κινηματογράφος” του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου του Υπ. Πολιτισμού.
(γ) σε εκδηλώσεις στα πλαίσια της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου. Οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες προϋποθέτουν την ανάγνωση και επεξεργασία συγκεκριμένων βιβλίων και συζήτηση με τον ίδιο το συγγραφέα, θα ανακοινώνονται μετά από την επιλογή βιβλίου και συγγραφέα κάθε δίμηνο.
(δ) σε ειδικές θεματικές βραδιές αφιερωμένες στον κύκλο “Επιστημονικό βιβλίο και Λογοτεχνία”, σε συνεργασία με γνωστούς επιστήμονες και Ερευνητικά Ιδρύματα.

Οι εκδηλώσεις του Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου 2011 του Προγράμματος “Λογοτεχνία και Κινηματογράφος” είναι αφιερωμένες στον αξέχαστο συμπατριώτη μας συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη που “έφυγε” τον περασμένο Μάρτιο. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών, που βασίζονται σε δικό του σενάριο. Στο τέλος του Κύκλου αυτού θα γίνει ειδική μουσική-φιλολογική βραδιά αφιερωμένη στα μεγάλα του έργα που έχουν μελοποιήσει οι Σταύρος Ξαρχάκος (Το μεγάλο μας Τσίρκο), ο Μίκης Θεοδωράκης (Γειτονιά των Αγγέλων και Μαουτχάουζεν) και “Παραμύθι χωρίς όνομα” του Μάνου Χατζηδάκι.
Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:
Σάββατο 19 Νοεμβρίου: “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη (1955)

Ζητείται από το Δήμο Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Έχοντας υπόψη:
  1. το άρθρο 163 του Ν. 3584/2007
  2. την εγκύκλιο αρ 55 με απ 74802/29-12-2010 του ΥΠΕΣΑΗΔ «Οδηγίες σχετικά με το προσωπικό ειδικών θέσεων των Περιφερειών και των Δήμων της Χώρας»
  3. τον προϋπολογισμό του οικ. Έτους 2011 στον οποίο προβλέπεται η δαπάνη που θα προκληθεί από αυτήν την απόφαση και ειδικότερα στον ΚΑ 00-6031
  4. την από 1-1-2011 εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής
γνωστοποιεί ότι προτίθεται να καλύψει μια (1) θέση Ειδικού Συμβούλου  σε θέματα τουρισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να είναι κάτοχοι  πτυχίου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής και κάτοχοι μεταπτυχιακού  τίτλου με ειδίκευση στον τουρισμό. 

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός με έμφαση στις Κοινωνικές Δομές


Τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2012 ενέκρινε κατά πλειοψηφία μεταξύ άλλων η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες (Δευτέρα) με τηλεδιάσκεψη και εξέτασε συνολικά 25 θέματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, πρόκειται για έναν «υγιή προϋπολογισμό, ο οποίος θα επιτρέψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μην έχει αρνητικό πρόσημο στο τέλος του έτους, παρά τον περιορισμό των παρεχόμενων πόρων».

Ούτε ώρα χαμένη!

 Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Νέες, νέοι,
Οι πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι αγώνες μας, πριν από όλους αυτοί στους τόπους δουλειάς, είχαν και έχουν σημαντικά αποτελέσματα.
Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων, που το ΠΑΜΕ έβαλε την αποφασιστική του σφραγίδα, είναι οι σημερινές εξελίξεις, οι δυσκολίες της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων. Χάριν σε αυτούς τους αγώνες ο λαός έμεινε όρθιος, δε γονάτισε και δεν υποτάχθηκε στους εκβιασμούς και τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές. Με το ΠΑΜΕ μπροστά, αποκαλύφθηκε όλος ο σχεδιασμός κυβέρνησης, πλουτοκρατίας και ΕΕ να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό. Ξεγυμνώθηκαν τα παραμύθια για την ΕΕ και το ρόλο της.

Ν.Χρυσόγελoς: Ανάγκη για ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο Εξόδου από την Κρίση – Οι Τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν το μοντέλο των ΑΠΕ με συμμετοχικό τρόπο

Συνέντευξη Τύπου 8 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσαν  η Περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 στη Νάξο, π. Σχολή Ουρσουλινών, με τη συμμετοχή και του Νίκου Χρυσόγελου, Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η Συνέντευξη Τύπου οργανώθηκε  στα πλαίσια των πολιτικών εξελίξεων αλλά και ενόψει της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, όπου ένα από τα σημαντικά θέματα θα είναι και η γνωμοδότηση σχετικά με την Μ.Π.Ε. για τα Αιολικά Πάρκα σε Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο

Στην Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας – Συνεργασία με τις τοπικές αρχές και φορείς


Σειρά επαφών με τη δημοτική αρχή και τους φορείς του νησιού είχε χθες και σήμερα στην Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, με αντικείμενο θέματα της αρμοδιότητάς του.
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κατσουράκη, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Γκούφα, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Παντελή Τζανακόπουλου και του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου Νίκου Τσικώνια, συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα επίλυσης προβλημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη τακτική συνεδρίαση μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στη Σύρο, υπό την προεδρεία του κου Κουσουρνά Ευστάθιου Δημάρχου Ρόδου.


 
Το νεοσύστατο όργανο των εκπροσώπων των αιρετών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συστάθηκε και λειτουργεί με βάση τις διατάξεις του Π.Δ. 75/2011, αντικαθιστώντας τις καταργούμενες από τις διατάξεις του ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’, Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων. Μια νέα σελίδα άνοιξε στην περαιτέρω ενδυνάμωση της νησιωτικής μας αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή πλέον στη νέα Ένωση, αιρετών από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 4-11-2011


  
            Τα παρακάτω θέματα υπο τύπο ερωτήσεων έθεσε προ ημερήσιας διάταξης η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Ευδοκία Ψαρρά, στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, 4-11-2011:
Για να μη χαθεί το δικαίωμα των αγροτών χρήσης του νερού  από τις δημόσιες πηγές
ñ  Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 150559/16-6-2011 (ΦΕΚ Β 1440) με θέμα “Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού” ο δήμος υποβάλλει αίτηση αδειοδότησης για λογαριασμό εκείνων των χρηστών που έχουν δικαίωμα λήψης νερού από δημόσια υδροληψία μετά από σχετική αίτησή τους.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου


Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, Νάξος, π. Σχολή Ουρσουλινών, ώρα 13.30 -15.30 μμ

                Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν η Περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Νάξου την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στην Νάξο, π. Σχολή Ουρσουλινών, ώρα 13.30 -15.30 μμ.
Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των πολιτικών εξελίξεων αλλά και ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, με τη συμμετοχή και του Νίκου Χρυσόγελου, Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Σε χιλιάδες νοικοκυριά ήδη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το τελευταίο χαράτσι – το φόρο ακίνητης περιουσίας. Έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παράνομους φόρους που ήδη έχουν επιβληθεί και σε μία ζοφερή πραγματικότητα όπου η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, οι περικοπές στους μισθούς είναι ανελέητες και η ανασφάλεια για την επιβίωση γιγαντώνεται.
Η κυβέρνηση εκβιάζει στυγνά την πληρωμή των χαρατσιών απειλώντας ακόμη και με διακοπή κοινωνικών αγαθών όπως η ηλεκτροδότηση. Προκειμένου να αρπάξουν ό,τι προλάβουν από τους άδικους φόρους, σπέρνουν το φόβο της διακοπής του ρεύματος ή της μεταφοράς των οφειλών στην εφορία.