Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ


Ο Κοπελούζος επιδιώκει να στήσει μπίζνες στις βουνοκορφές της Νάξου με αιολικά πάρκα 30 ανεμογεννητριών στο  Βουρλά (Αγ. Θαλέλαιος), στον Καβαλάρη (β.α. της Αγιασού), στη Στρωτή (β. του Κανάκι).
 Από τις 8 Γενάρη ξεκινάμε πεζοπορίες στα μέρη που σχεδιάζουν να καταστρέψουν με τις αιολικές βιομηχανίες.
 Γνωρίζουμε τη φύση, τους τόπους και την ιστορία τους και χαράζουμε μονοπάτια αντίστασης και αγώνα
 Αναχώρηση από τη Μονή Χρυσοστόμου στις 8/1, στις 10πμ και η διαδρομή θα είναι Άγιος Φωκάς – Μισόραχες - Κουρουνοχώρι
 Σε περίπτωση βροχής η πορεία αναβάλλεται και θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την ημερομηνία.

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑΞΟΥ


 
Κάτω από τις έντονες πιέσεις ενός δυναμικού κινήματος, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συντάχτηκε με τους εκατοντάδες δήμους στη χώρα που συνδράμουν νομικά τους δημότες που δεν καταβάλλουν το εξοντωτικό χαράτσι της ΔΕΗ.
Δυστυχώς ο δήμος δεν κάνει καμιά ουσιαστική κίνηση για να δημοσιοποιήσει σε όσους έχουν κάποιο ακίνητο ότι μπορούν να εξοφλούν μόνο το ρεύμα και στη συνέχεια να απευθύνονται στο δημαρχείο για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση με την οποία θα γίνουν εξώδικα στη ΔΕΗ Α.Ε. Παρόλα αυτά εκατοντάδες ναξιώτες δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι αλλά έχουν εξοφλήσει μόνο τον λογαριασμό του ρεύματος.

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Φ. Γεννηματά, Μ. Χρυσοχοϊδη και Σ.. Ξυνίδη


 
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Καλλικράτης” συζήτησαν με την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Παράλληλα, οι Περιφερειάρχες ζήτησαν από την υπουργό Εσωτερικών να παραμείνει ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών στην Υπηρεσία Εντελλομένων Εξόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο κατασταλτικός στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα καθυστερήσουν τον έλεγχο και την εκκαθάριση των δαπανών.

Γιορτή στο ΚΔΑΠ Νάξου


   Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Νάξου σας προσκαλούν  στην Παιδική Γιορτή, που θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 και ώρα  6 το απόγευμα, στο κτήριο του πρώην ΚΕΓΕ.
   Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν:
    Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των παιδιών και η κοπή της βασιλόπιττας.

ΑΟΝ Πανναξιακός - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Ποδαρικό με το δεξί στη νέα χρονιά θέλει να κάνει ο Πανναξιακός ΑΟΝ το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 18.45, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι για το 2012 υποδέχεται τον Λαρισαϊκό στο «Δημήτρης Περιστεράκης», με μόνο στόχο την νίκη και την κατάκτηση των 3 βαθμών.
Η ομάδα της Λάρισας είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος που μπορεί να κάνει την ζημιά σε όποιον την υποτιμήσει. Έχει καταφέρει να διαψεύσει όλους όσους την θεωρούσαν αουτσάιντερ του ομίλου καθώς βρίσκεται ήδη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς έχοντας πετύχει 3 νίκες σε 5 παιχνίδια.

Σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:



·         Για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, οφειλές δήμων στο ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μετά των κάθε είδους προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής τους, συμψηφίζονται με τα έσοδα που προβλέπεται να έχει ο κάθε δήμος από παρακρατηθέντα παρελθόντων οικονομικών ετών. Αν οι οφειλές είναι μικρότερες ή ίσες με τα ανωτέρω έσοδα συμψηφίζονται στο σύνολό τους και δεν υπόκεινται σε πρόστιμα ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για χρονική περίοδο μεταγενέστερη της θέσης σε ισχύ του παρόντος νόμου. Το ποσό που απομένει μπορεί επίσης να συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές των δήμων.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Πλήρης αποζημίωση των πατατοπαραγωγών της Νάξου



«Τονωτική ένεση» για την οικονομία της Νάξου, και ιδιαίτερα για τους αγρότες του νησιού, αποτελεί το ποσό των 530.000 € που δόθηκε ως αποζημίωση για την καταστροφή της παραγωγής της πατάτας που προκάλεσε η θεομηνία του Μαΐου.
«Συντονίζοντας την εποχή που έγιναν οι ζημιές τις ενέργειές μας με την Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και σε συνεννόηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπήρξε αστραπιαία καταγραφή των ζημιών και άμεση αποδοχή εκ μέρους του Οργανισμού του μεγέθους και του είδους της ζημιάς των πατατοπαραγωγών.» δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012



Συνεργασία με τον καθηγητή - εντομολόγο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ Πασχάλη Χαριζάνη είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, με αντικείμενο τη δημιουργία καταφυγίου της Ελληνικής Μέλισσας και Βασιλοτροφίας στο Καστελόριζο.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Πουλής καθώς και ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού κ. Γιμούκης.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Καλή Χρονιά!

Τίποτα αυτή τη χρονιά να μην είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια.
Όλα να είναι καλύτερα!