Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Δίνω αίμα, σώζω ζωές...


Ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησης άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού (από γεωτρήσεις – πηγάδια κ.λπ.)

Με έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μακρυωνίτης προς τους Δήμους ενημερώνει ότι: όσοι θεμελιώνουν υφιστάμενο δικαίωμα χρήσης νερού από πηγάδια ή γεωτρήσεις έχουν προθεσμία έξι μηνών για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης άδειας (ειδικά για γεωτρήσεις άδρευσης) και δώδεκα μηνών για τις υπόλοιπες χρήσεις (ύδρευση κ.λπ.)

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1440Β/2011) προσδιορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη κυβερνήτη Αμερικανικού πλοίου – Περιοδεία Περιφερειάρχη στις Κυκλάδες

Τον κυβερνήτη του Αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Ramage, αντιπλοίαρχο Έρικ Εσγουικ, δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

 Ο αξιωματικός του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δεν έκρυψε τη χαρά του που επισκέπτεται το νησί, λέγοντας πως είναι το αγαπημένο του λιμάνι και προορισμός.

Θύμισε μάλιστα, ότι έχει επισκεφθεί με το ίδιο πλοίο ξανά τη Ρόδο στο πρόσφατο παρελθόν, όταν και πάλι είχε συναντήσει τον κ. Μαχαιρίδη ως νομάρχη Δωδεκανήσου.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Εκδήλωση για το Νίκο Κεφαλληνιάδη


      Η Κοινότητα Χαλκείου σε συνεργασία με τον πρώην Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δρυμαλίας έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση του συγγραφικού έργου του Νίκου Κεφαλληνιάδη με σκοπό τη δημιουργία στο Χαλκί, ενός εκθεσιακού χώρου  αφιερωμένου σ’ αυτόν.
  Στοχεύοντας στον εμπλουτισμό του σχετικού υλικού προγραμματίζουμε εκδήλωση στις 18 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Τραγαίας, με θέμα: «Νίκος Κεφαλληνιάδης, σκιαγράφηση του συγγραφέα και του έργου του», στη οποία άτομα που τον γνώρισαν,  θα μιλήσουν γι’ αυτόν.
    Η εκδήλωση θα καταγραφεί και θα δημιουργηθεί μια μικρή ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και διανθισμένη με φωτογραφικό υλικό, με στόχο να συμβάλλει στη βαθύτερη μελέτη της προσωπικότητας του Νίκου Κεφαλληνιάδη.
  Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίων και εντύπων που περιλαμβάνουν κείμενά του.
            Θα μας δώσει μεγάλη χαρά η παρουσία σας στην εκδήλωση.

Οργάνωση:
Τοπική Κοινότητα Χαλκείου 
Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας
Ομάδα Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου

Στο «Πρωινό MEGA» ο αντιπεριφερειάρχης Σωτ. Παμπάκας


Στην προβολή των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσα από την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής Ρόδου αναφέρθηκε σήμερα (Τετάρτη) ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, μιλώντας στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιώργο Πάππου, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πρωινό MEGA».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕ.ΚΙ.Ν. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ


Την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κάλεσμα της  ΠΕ.ΚΙ.Ν., ανοιχτή συνέλευση στην παραλία του Αλυκού (λιμανάκι)
Αφορμή για το κάλεσμα αυτό υπήρξαν τα κρούσματα βίας από αγνώστους εναντίον κατασκηνωτών.
Eξ άλλου το Αλυκό βρέθηκε φέτος στο προσκήνιο, όταν κάποιοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής αποφάσισαν αυθαίρετα να το «αναβαθμίσουν» αλλά και να «προστατέψουν» το κεδροδάσος, απομακρύνοντας όλους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, που κατά την άποψή τους, είναι η αιτία της υποβάθμισης του Αλυκού.
Στην ανοιχτή συνέλευση συμμετείχαν περί τα 60 άτομα που εκπροσωπούσαν όλες τις τάσεις (μέλη της ΠΕ.ΚΙ.Ν., κάτοικοι της περιοχής, μέλη του τοπικού συλλόγου, ελεύθεροι κατασκηνωτές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες που έρχονται πολλά χρόνια στη Νάξο κ.ά), γεγονός που δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων, για το «μέλλον» του Αλυκού.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (17η/2011)

 την 09η Αυγούστου 2011, ημέρα Τρίτη  και ώρα 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Έγκριση ή μη άσκησης ενδίκων μέσων (ανακοπής) κατά διαταγών πληρωμής.  
  2. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση τμήματος προαυλίου χώρου 1ου Νηπιαγωγείου Χώρας».
  3. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Νάξου».

Επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Ηλία Μόσιαλο και Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με την ‘’μεγάλη αύξηση των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων’’


στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
            Η εφαρμογή του άρθρου 48 του Ν. 3698/2011 με τίτλο: «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015», προβλέπει την αφαίρεση του δικαιώματος της επιχορήγησης ταχυδρομικής διακίνησης εντύπων, εκείνων που δεν υπάγονται στην εγκύκλιο Υπουργικής Απόφασης του Ν. 3548/2007. Αποτέλεσμα αυτής της νομοθετικής ρύθμισης, είναι η ιλιγγιώδης αύξηση των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής των προαναφερομένων εντύπων.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Άλλο ένα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής
Στόχος τους: Το μυαλό και η ψυχή

Άλλο ένα εγκληματικό σχέδιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής ανασύρεται από το κυβερνητικό οπλοστάσιο, αυτό της ναρκω-καταστολής. Αναμενόμενο, καθώς τουλάχιστον εδώ και δύο δεκαετίες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΝΔ παλεύουν με νύχια και με δόντια («πρόταση νόμου των 5» κ.ά.) να νομιμοποιήσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, πρώτα απ' όλα στις συνειδήσεις μας.
 Σήμερα, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για διανομή κρατικής «πρέζας» από νοσοκομεία, φαρμακεία, το παζλ της υποτιθέμενης «αντιναρκωτικής» πολιτικής «δένει» με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προωθεί την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ναρκωτικών ουσιών. Με λίγα λόγια, προσπαθούν να πείσουν ότι λύση του προβλήματος είναι το ίδιο το πρόβλημα.

"Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" (Εκδήλωση ΟΝΑΣ) ΝΑΞΟΣ 9/8/2011

Νοταριακές Πράξεις Φιλωτίου Παπά – Στεφάνου Αρώνη (1716 – 1742) τόμος Α΄, Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, Αθήνα 2011


Στο πλαίσιο των πνευματικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου Φιλωτιτών θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό του Κέντρο στο Φιλώτι την 8η Αυγούστου 2011, ημέρα Δευτέρα, 20:30 το έργο «Στεφάνου Δ. Ημέλλου  - Στεφάνου Εμμ. Ψαρρά, Νοταριακές Πράξεις Φιλωτίου Παπά – Στεφάνου Αρώνη (1716 – 1742) τόμος Α΄, Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, Αθήνα 2011».
Τον τόμο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, δικηγόρος και ιστορικός, Μιχαήλ Κοκολάκης, φιλόλογος και διευθυντής του Ναξιακού Αρχείου και Αντώνιος Τζιώτης, φιλόλογος.
   Προσκαλείσθε να παραστείτε στην εκδήλωση.