- Δεν θα απολυθούν επιστήμονες εφόσον όμως περάσουν την αξιολόγηση
- Πρώτα συνταξιοδοτησεις και αποχωρήσεις και μετά απολύσεις
- Αγοράστηκε εξοπλισμός δισ ευρώ που έμεινε στις αποθήκες!
Την ώρα που ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο με το οποίο θα γίνουν σταδιακά οι απολύσεις 150.000 απο το Δημόσιο έως το 2015 όπως έχουμε δεσμευθεί στους δανειστές μας, μαθαίνουμε απέξω απέξω ότι το πάρτι που γινόταν με τις μίζες δεν είχε τελειωμό, μόνο που εμείς δεν είμασταν καλεσμένοι.
Ο κ.Ρέππας σε ακόμα μια συνέντευξη που έδωσε για την ηελτρονική διακυβέρνηση δεν μας έκανε σοφότερους,αλλά κατάφερε να μας εξοργίσει.
Ο κ.Ρέππας όταν ρωτήθηκε για τις 150.000 απολύσεις που πρέπει να γίνει είπε ότι:
Από το επιστημονικό προσωπικό, ουδείς κινδυνεύει να χάσει τη θέση του γιατί όπως είπε η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 που θα επιτευχθε δεν έχει σχέση με τη μείωση του επιστημονικού προσωπικού.
Στην συνέχεια όμως ήταν ήξεις αφίξεις: "Το Δημόσιο δεν θα στερηθεί των επιστημόνων. Θα αξιολογηθούν για να δούμε αν είναι επαρκείς", είπε και άφησε και εκεί ένα παράθυρο για απολύσεις.
Πως θα γίνουν λοιπόν οι 150.000 απολύσεις;
Ο ίδιος ο κ.Ρεππας έχει πει ότι θα γίνουν : "αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο. Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς."
"Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό", κατέληξε ο κ. Ρέππας.
7 δισ στα σκουπίδια
Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παντελής Τζωρτζάκης, από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι ως σήμερα δεν έχει καταγραφεί η δημόσια περιουσία. «Και λεφτά υπάρχουν και άνθρωποι υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά για τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Τόσα χρόνια σπαταλούσαμε πόρους χωρίς αποτέλεσμα», κατέληξε.
Όπως είπαν από το 1996 έως σήμερα δαπανήθηκαν 7 δισ ευρω για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο, εκ των οποίων τα περισσότερα είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, είτε είναι πλέον ξεπερασμένα....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου